Kysely hevosten kuljettamisen vaikutuksista hevostallien hiilivirtaan

22.2.2023

Suomen Hevostietokeskus ry selvittää eri puolilla Suomea pidettävien hevosten matkustustarpeita mm. kilpailuihin osallistumiseen, valmennukseen, eläinlääkintään ja muuhun terveydenhuoltoon liittyen.

Hevosten kuljetuksiin liittyvä selvitys toteutetaan hevosenomistajille suunnatun sähköisen kyselyn avulla, ja siihen toivotaan vastauksia kaiken ikäisistä ja tyyppisistä hevosista (esim. kilpahevoset, harrastehevoset, siitoshevoset, varsat, ratsastuskoulu- tai muussa työkäytössä olevat hevoset). Hevosenomistajaa pyydetään arvioimaan hevosensa kuljetuksia vuoden 2022 ajalta.

Kysely on auki 13.2.2023–31.3.2023 ja siihen vastanneiden kesken arvotaan paketti, joka sisältää karkearehuanalyysin yhdelle heinänäytteelle ja ruokintasuunnitelman yhdelle hevoselle (arvo n. 150 €).

LINKKI kyselyyn

Hevosten kuljetuskysely on osa Hevostallien hiilivirrat -hanketta, jota Suomen Hevostietokeskus ry toteuttaa yhteistyössä Suomen Hippos ry:n ja Suomen Ratsastajainliitto ry:n kanssa. Hankkeen päärahoittajia ovat Pohjois-Savon ELY-keskus ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

Lisätiedot: sanna.airaksinen@hevostietokeskus.fi