Törmälän blogi: katsaus alkuvuoteen

7.4.2019

Vuoden 2019 ensimmäinen neljännes on takana. Tässä vaiheessa onkin luontevaa tarkastella, miten vuosi on lähtenyt käyntiin.

Jäsenmäärä puhututtaa paljon. Tällä hetkellä jäsenmäärän kehitys näyttää lievästi positiiviselta verrattuna edelliseen vuoteen. Huhtikuun mittauspäivänä seurojen jäseniä oli 38 242 (2018: 37 889). Myös Green Card- ja Green Card plus -vakuutusturvan hankkineiden lukumäärä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna. Syitä jäsenmäärän positiiviseen kehitykseen on varmasti monia. Seurat ovat tehneet hyvää työtä. Etenkin jäsensihteerit ovat tehneet arvokasta työtä, kun lähetimme ensimmäistä kertaa maksumuistutukset. Lisäksi olemme avanneet sähköisen liittymislomakkeen ja LähiTapiolan tarjoamat vakuutusedut ovat parantuneet merkittävästi. Aika näyttää, mihin suuntaan jäsenmäärän kehittyy. Tällä hetkellä suhtaudumme lukuihin varovaisen toiveikkaasti. Josko jo viiden vuoden ajan jatkunut jäsenmäärän lasku saataisiin taittumaan?

Vuoden 2019 teema on Yhdessä. Julkaisimme tammikuussa Yhdessä-videot, jotka ovat saaneet liiton eri kanavissa 100 t. näyttöä. Videoilla kerrotaan kolmen sukupolven tarina siitä, kuinka hevonen yhdistää – ei syrji. Vuoden teema on jalkautunut alueille erilaisten tapahtumien muodossa. Jatkamme teeman parissa koko vuoden valmistautuen SRL100-juhlavuoteen. Mikä sinun mielestäsi yhdistää meitä hevosihmisiä?   

Pitkään toivottu ja suunniteltu Kipan uudistus etenee. Mallia kehittämiseen ollaan haettu Virosta ja hankkeen projektiryhmä on työskennellyt ahkerasti. Ensimmäinen testikilpailu on järjestetty uudella järjestelmällä onnistuneesti. Aktiivinen työ jatkuu, jotta meillä olisi uusi järjestelmä 2020.

Land Roverin kanssa on solmittu uusi yhteistyösopimus. Olemme iloisia, että olemme aloittaneet yhteistyön merkin kanssa, jonka monipuolinen ja laajentunut mallisto sopii hyvin hevosyhteisölle. Ratsastava yhteisö tarvitsee harrastus- ja kilpailutoiminnassa autoja, joilla voidaan vaivattomasti liikkua hevosia vetäen myös haasteellisissa olosuhteissa. Molemmin puolisena tavoitteena on pitkäaikainen kumppanuus.

Lopuksi vielä katsaus taloustilanteeseen. Ensi viikonloppuna kokoontuva liiton kevätkokous käsittelee vuoden 2018 tilinpäätöksen, joka on 54.500,29 euroa ylijäämäinen. Liiton maksuvalmius on hyvä. Tulos  on saatu aikaan yhteistyöllä, suuri kiitos siitä henkilökunnalle sekä muille toimielimille!

 

Pekka Törmälä

Suomen Ratsastajainliiton toimitusjohtaja

 

Julkaisemme jatkossa katsauksen liiton toimintasuunnitelmaan kolmen kuukauden välein. Keskusteluun voi osallistua liiton Facebook-sivulla.