Uusi Hevos- ja ponikerhon ohjaajan opas on julkaistu!

25.9.2023

Hevosalan yhteinen, kokonaan uudistettu Hevos- ja ponikerhon ohjaajan opas on julkaistu ja tilattavissa! Opas on tarkoitettu erilaisissa ohjaustehtävissä hevosharrastuksen parissa toimiville ohjaajille.

Ratsastajainliitto yhdessä Suomen Hippos ry:n kanssa on tuottanut täysin uudistetun hevos- ja ponikerhotoiminnan ohjaajan oppaan. Kokonaan uudistettu ohjaajan opas on tarkoitettu kaikille hevos- ja ponikerhotoiminnan ohjaajille, ympäristöstä tai toimintaan osallistuvien iästä riippumatta. Oppaasta on varmasti hyötyä myös esimerkiksi leiritoiminnan vetäjille ja muille, jotka toimivat erilaisissa ohjaustehtävissä hevosharrastuksen parissa. Ohjaajan opas on jaettu seitsemään pääosioon ja se mukailee hevos- ja ponikerhotoiminnan koulutussisältöjä, mutta sitä voi hyödyntää itseään parhaiten palvelevalla tavalla.

Hevos- ja ponikerhon ohjaajan oppaan seitsemän eri osiota koostuu muun muassa hevos- ja ponikerhon ohjaamiseen ja suunnitteluun liittyvistä asioista, käytännön harjoitusten ohjaamisen vinkeistä, palautteen antamisen ja leikin merkityksestä kerhotoiminnassa sekä ohjaajan omista sivuista. Tilaa uusi sähköinen ohjaajan opas itsellesi 10 euron hintaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sari.siltala@ratsastus.fi. Suosittelemme kuitenkin käymään Hevos- ja ponikerhon Ohjaaja 1 –koulutuksen, jonka materiaaleihin kyseinen opas kuuluu. Koulutuksia järjestävät niin SRL:n alueet, kuin jäsenseuratkin sekä Hippoksen puolelta myös raviradat. Jo sovitut SRL:n koulutukset löytyvät tapahtumakalenterista.

Hevos- ja ponikerhotoiminnan yhteistä ohjaajakoulutuskokonaisuutta ja materiaaliuudistusta on tehty Suomen Hippoksen kanssa. Uudistus on edistynyt vaiheittain ja jatkuu ainakin vielä tämän vuoden. Myös hevostaitomerkit uudistuvat. Tähän mennessä on valmistunut Hevos- ja ponikerhon apuohjaajakoulutus (suomeksi ja ruotsiksi), jonka pääsee itsenäisesti suorittamaan Kaviouralla, sekä Ohjaaja 1 -koulutus. Loppuvuodesta valmistuu Ohjaaja 2 -koulutus. Materiaaleista Hevoskerholainen koki pienen muodonmuutoksen jo vuodenvaihteessa ja nyt valmistui kokonaan uudistettu Hevos- ja ponikerhon ohjaajan opas.

Tutustu uudistuneisiin Hevos- ja ponikerhotoiminnan ohjaajakoulutuksiin täällä, niiden järjestämiseen täällä ja kerhomateriaaleista löytyy lisätietoja täältä.

 

Lisätietoja:

Anna Wessman, anna.wessman@ratsastus.fi (ohjaajan opas ja koulutussisällöt)

Emmi Kupiainen, emmi.kupiainen@ratsastus.fi (koulutusten järjestämiseen liittyvät kysymykset)