15 prosentilla maailman väestöstä on jokin vamma – siis joka seitsemännellä

19.8.2021

WeThe15 on Kansainvälisen Paralympiakomitean koordinoima maailmanlaajuinen kampanja, jonka tarkoituksena on – urheilun välityksellä – tuoda esiin vammaisten henkilöiden yhteiskunnalliseen asemaan liittyviä kysymyksiä, puheenaiheita ja epäkohtia, tavoitteena tehdä maailmasta entistä yhdenvertaisempi ja inklusiivisempi paikka elää.

 

Luku 15 viittaa laskennalliseen prosenttiosuuteen maailman väestöstä, jolla on jokin vamma. Se on noin 1,2 miljardia ihmistä, joka seitsemäs meistä.

WeThe15-kampanjan johtoajatuksena on, että tuo lukema on aivan liian suuri ohitettavaksi. Silti liian usein, kun julkisessa keskustelussa ja päättäjien pöydissä puhutaan tasa-arvosta ja ihmisarvoista tai muuten keskustellaan tai tehdään päätöksiä tärkeistä, laajasti väestöä koskettavista aihealueista, vammaiset henkilöt jäävät syrjään, vaille edustusta ja puheenvuoroa. Tähän WeThe15-kampanjalla halutaan muutos.

MITEN WETHE15 NÄKYY?

WeThe15-kampanjan tunnusväri on violetti. Heti kampanjan maailmanlaajuisena lanseerauspäivänä, torstaina 19.8. yli sata merkittävää rakennusta tai maamerkkiä ympäri maailman valaistaan violetiksi, mm. Rooman Colosseum, Lontoon London Eye, Yhdysvaltain ja Kanadan Niagaran putoukset… sekä Helsingin päärautatieaseman torni, joka saa violetin värjäyksen loppukesän illan hämärtyessä klo 21.00. Myös Yleisradion Pasilan linkkitorni valaistaan violetilla värillä joka ilta viikon ajan torstaista 19.8. alkaen.

WeThe15 tulee heti lanseerauspäivänä näkymään myös tiedotusvälineissä, niin maailmalla kuin Suomessakin sekä tietysti sosiaalisessa mediassa, jossa yksityishenkilöt, järjestöt ja esimerkiksi Suomen Paralympiakomitean yhteistyökumppanit voivat osoittaa olevansa mukana yhdenvertaisemman maailman rakentamisessa värjäämällä profiilikuvansa violetilla värillä tai ottamalla käyttöönsä WeThe15-bannerin. Kampanjan ytimessä sosiaalisessa mediassa on violetin värin lisäksi tietysti häshtäg #WeThe15.

Lue lisää: https://www.paralympia.fi/wethe15

#WeThe15 #ratsastus #pararatsastus #srlyhdessä