Aada Puranen ja Dioradus G. kenttäratsastuksen SM-kilpailun kärkeen

17.6.2023

Kenttäratsastuksen Suomen mestaruuskilpailuissa Ypäjällä vasta 21-vuotias Aada Puranen otti kärkipaikan kahden osakilpailun jälkeen. Lapinlahtelainen Puranen ja Dioradus G. hyppäsivät 120 cm rataesteet yhdellä pudotuksella ja nousivat kärkeen 36.5 virhepisteen tuloksella.

Aada Puranen ja Diorados G. Kuvat Heidi Lammi.

 

”Koulukokeessa oli pieniä virheitä, ei ollut niin hyvä kuin Harjussa viimekisassa. Pienellä treenillä kolmen tähden taso alkaa kuitenkin sujua. Rataesteitä oli todella kiva hypätä derbykentällä. Hevonen oli oikein menossa, niin, että laukka-askel kävi pitkäksi. Näin helposti käy, kun kenttähevonen pääsee nurmelle”, kertoo Aada Puranen.

Sunnuntain viimeinen osuus, maastokoerata, miellyttää Purasta monella tavalla.

”Rata näytti todella kivalta ja nätiltä, kun meillä on uusia esteitä. Odotan sitä innolla. Radalla on mukavasti tehtäviä läpi koko radan. Monta tehtävää on myös sellaista, että ohimenon mahdollisuus on suuri, joten kaikki on auki.”

 

Axel Lindberg ja Cascada.

 

Mestaruutta puolustava Axel Lindberg Sipoosta on toisena kahdella hevosellaan Cascada ja Bonapartis. Molemmilla on 37.3 virhepistettä. Hän joutuu nimeämään toisen hevosistaan mestaruuskilpailuun.

”Kävelen ensin maastoradan ja päätän sitten. Cascada on pienempi ja nopeampi, jos rata on kiemurteleva. Bonapartis on isolaukkainen ja nopea, jos rata on suoraviivainen. Ehkä kallistun tällä hetkellä Cascadaan”, miettii Axel Lindberg.

Sipoossa omaa valmennustallia pyörittävällä ratsuttajalla ja valmentajalla on kilpailussa mukana neljä hevosta, joten urakoitavaa on lähes 30 asteen kuumuudessa ollut. Helle ei kuitenkaan ratsastajaa haittaa, ja hyvän taustatiimin ansiosta hän pystyy keskittymään olennaiseen. Sunnuntaina Lindberg starttaa vain kolmella hevosellaan, sillä nurmesta hieman yllättynyt Die Lady sai rataesteiltä viisi pudotusta.

Koulukokeen jälkeen kärjessä ollut Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-Aho ja Madame Schnabel saivat esteiltä kaksi pudotusta ja aikavirheen ja putosivat neljänneksi. Mestaruuskilpailussa Kiviniitty-Ranta-Aho on kiinni pronssissa, kun Lindberg osallistuu mestaruustaistoon vain yhdellä hevosella.

 

Anselmi Laiho jatkaa nuorten kärjessä

 

Anselmi Laiho ja Krogårdens Tenori. 

 

Nuorten lajimestaruuskilpailussa Anselmi Laiho, 17, pitää kärkeä Krogårdens Tenorilla (36,0), Elmo Laiho, 20, ja Bali on toisena (39,2) ja Julia Nikkanen, 17, ja Duchess Jeanne D'arc kolmantena (41,4). Anselmi ja Elmo Laiho hyppäsivät 115 cm radan yhdellä pudotuksella ja Nikkanen sai kaksi. Virheettömästi rataesteet hypännyt Tuija Rosenqvist ja FF Pacemaker vahvisti luokassa kärkitilaansa. Eroa kakkoseen, Ellen Moliniin hevosellaan Wanted on 9,3 virhepistettä.
 

Tulokset 17.6. Ypäjä

CCN3*-S Senioreiden Suomen mestaruus, lähti 9
Tilanne 2/3 osakokeen jälkeen
1) Aada Puranen / Dioradus G., Hevosseura Merihevoset, 36,5 virhepistettä
2) Axel Lindberg / Cascada, Husaariratsastajat, 37,3
3) Axel Lindberg / Bonapartis, Husaariratsastajat, 37,3
Täydet tulokset:LINKKI

CCN2*-S Nuorten Suomen mestaruus, lähti 12
Tilanne 2/3 osakokeen jälkeen
1) Tuija Rosenqvist / FF Pacemaker, Lempäälän Ratsastusseura 25.0, 2) Ellen Molin – Wanted, Keisarinmäen Ratsastajat 34.3, 3) Janita Eronen – Cape Lily, Kaarinan Kenttäratsastajat Kake 34.9, 4) Anselmi Laiho – Krogårdens Tenor, Ypäjän Ratsastajat 36.0, 6) Elmo Laiho – Bali, Ypäjän Ratsastajat 39.2, 7) Julia Nikkanen – Duchess Jeanne D'arc, Lempäälän Ratsastusseura 41.4,…
Täydet tulokset: LINKKI

Maastokoetta voi seurata niin paikan päällä kuin Haven Livessäkin. Selostajana on ainakin muutaman vuoden takainen Suomen mestari Aki Karhapää.

2* ja nuorten maastokoe alkaa alustavasti klo 9.00 ja 3* kilpailu ja Mannerheimin kenttäratsastuskilpailu klo 10.40.  

Lähtölistat ja tulokset: LINKKI