Äänestä vuoden 2022 sykähdyttävintä hevoshetkeä!

17.3.2023

Vuoden sykähdyttävin hevoshetki 2022 äänestys on alkanut. Mikä näistä hetkistä on sykähdyttänyt sinua eniten? 

Kuvat: 1. Photo Horse, 2.Mirella Ruotsalainen, 3. Ninja Hellman, 4.Tuija Järvinen, 5. Hanna Heinonen.

 

Anna äänesi alla olevan linkin kautta. Äänestys on käynnissä torstaihin 30.3.2023 asti.
Voittaja julkistetaan Hevosgaalassa 15.4.2023.

Äänestä ja vaikuta!

Äänestyslinkki 

 

Ehdokkaat ovat:

1. Jone Illin junioreiden EM-kulta esteratsastuksessa

Suomalaisen ratsastusurheilun ystäville varmasti yksi sykähdyttävimmistä hevoshetkistä koettiin Espanjan auringon alla. Maamme-laulu soi Jone Illin ja Eolita L:n esteratsastuksen junioreiden Euroopan mestaruuden kunniaksi. Tunteellista paikan päällä ja tunteellista kotimaan kamaralla. Jonelle ja Eolitalle EM-kultamitali oli huipennus upealle kaudelle, joka koostui menestyksestä menestyksen perään. Jone ja Eolita tekivät kauden aikana vielä triplan voittamalla junioreiden Suomen mestaruuden. Tällä menestyksellä lienee pitkälle kantavia vaikutuksia koko lajille.  

2. Kansallinen Poninäyttely

Yli 40-vuotisen historian omaava Kansallinen Poninäyttely järjestettiin 2022 kahden vuoden pakollisen tauon jälkeen Savijärven Kartanon upeissa maisemissa Sipoossa. Näyttely on vuosittain rotujärjestöjen rautaisen ammattitaidon ja yhteistyön huipentuma, joka on myös monen kasvattajan ja harrastajan vuoden kohokohta. Mukana on kaikkiaan kymmenen ponirotua sekä vuonohevoset ja suomenpienhevoset. Poninäyttelyssä voi ottaa myös ensiaskeleensa ratsastuskilpailuiden maailmassa englantilaisten ratsastusluokkien myötä. Vuodesta toiseen hieno talkootyön voimannäyttö ja vuoden 2022 näyttely erinomaisesti onnistunut! 

3. Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailu Ypäjällä

Yksi vuoden mittavimmista tapahtumista koettiin Ypäjän Hevosopistolla, kun kymmenet ratsastuskoulut ja sadat oppilaat ja hevoset mittelivät Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnallisissa mestaruuksissa kaikissa olympialajeissa. Kilpailuun osallistutaan ratsastuskoulun opetushevosella, joten se ei edellytä oman hevosen omistamista. Henkilökohtaisten mestaruuksien ohella SRL:n jäsenratsastuskoulut kilpailivat myös parhaimmuudesta joukkueilla. Toista kertaa Hevosopistolla järjestetystä onnistuneesta tapahtumasta vastasivat Hämeen Ratsastajat, Kanta-Hämeen Ratsastajat ja Ypäjän Ratsastajat. Noin 800 starttia ja mittavan talkooväen keräävä kolmipäiväinen tapahtuma tunnetaan hyvästä fiiliksestä, kaikkien kannustuksesta ja yhdessä tekemisestä. 

4. Vihdoin Helsinki International Horse Show’ssa!

Oliko tämä vuoden odotetuin tapahtuma? Lähes kolmen vuoden odotuksen jälkeen Helsinki International Horse Show 2022 keräsi ennätysmäärän yleisöä. Noin 52 000 kävijää viiden päivän aikana nautti täysin rinnoin kansallisesta ja kansainvälisestä huippu-urheilusta este- ja kouluratsastuksen parissa. Sykähdyttäviä hetkiä syntyi tapahtuman aikana lukuisia, joista jokainen voi valita omansa. Hyvä tunnelma ja osallistumisen riemu tulivat esiin myös kävijätutkimuksessa, jossa saatiin kaikkien aikojen parhaat arvostelut.

5. Vikeltäjät saavuttivat paikan Nations Team -finaaliin Herningin MM-kilpailuissa

Tunnelma areenalla oli Suomen joukkueessa korkeimmillaan, kun vikellysjoukkueemme saavutti paikan Nations Team -finaaliin Herningin MM-kilpailuissa. Paikka Nations Team -finaalissa oli Suomelle ensimmäinen ja näin ollen historiallinen. Nations Team -joukkueeseen kuuluivat AG Team, jossa olivat Matilda Mankinen, Amanda Mankinen, Siiri Niemelä, Neea Kostiainen, Minttu Välitalo, Pinja Nykänen ja Vuokko Toivanen (hevosella Laki ja juoksuttaja Anni Järvelä) sekä yksinvikeltäjät Anna Kivistö (Atterupgaards Marlene II ja juoksuttajana Oona Pekkala) ja Jessica Laxén (hevosella Quin af Oesterholm ja juoksuttajana Nanna Klinge). Hyvä fiilis jatkui finaalikilpailussa, jossa suomalaisilta nähtiin omilla ennätyspisteillä palkittuja huippusuorituksia.