AG-Vaulting Team valmistautuu YES2009-kilpailuihin

1.6.2010

Pohjois-Paippisissa, Sipoossa, harjoitteleva ja Anni Järvelän luotsaama AG-Vaulting Team valmistautuu kovaa vauhtia Ypäjän kansainväliseen YES2009-kilpailuun. Suurin osa joukkueesta on harjoitellut yhdessä noin kolme vuotta, mutta Ypäjän kisan joukkuekokoonpanossa on myös vikeltäjiä, jotka nousivat joukkueeseen vasta kuluvan vuoden tammikuussa.

Paula Grönroos, Limits ja valmentaja ja juoksuttaja Anni Järvelä. Kuva Petra Skog.

Ypäjällä joukkueessa vikeltävät: Roosa Autio, Paula Grönroos, Katja Holopainen, Viivi Koivu, Milla Kurronen, Matilda Nyholm ja Martta Rosenberg. Nuorin on 12-vuotias ja vanhin 21-vuotias. Milla, Paula ja Viivi osallistuvat Ypäjällä myös yksinvikellysluokkaan.

AG-Vaulting Team on aikaisemmin kilpaillut kansainvälisesti vuonna 2007 ja 2008 Pohjoismaiden-mestaruuskisoissa sekä CVI ** Helsinki-kisoissa vuonna 2006.

Viivi Koivu, Limits ja valmentaja ja juoksuttaja Anni Järvelä. Kuva Petra Skog.

Joukkueen harjoitteluohjelmaan kuuluu harjoittelu hevosella 3-4 kertaa viikossa sekä liikkeiden hiomista harjoituspukilla. Talvisin tytöt täydentävät harjoitteluaan akrobatiakursseilla keliolosuhteiden vuoksi.

Suomessa juuri keliolosuhteet vaikeuttavat vikellyksen talviharjoittelua. Maneesiaikoja ei aina ole helppo saada, sillä joukkueen kotitallilla ei ole omaa maneesia. Harvat maneesit ovat myös lämmitettyjä. Kylmällä ja kovalla pohjalla ei voi harjoitella alastuloja jalkojen tärähtämisvaaran vuoksi. Alastulot tuleekin tehdä huolellisesti, sillä yksinvikeltäjien Limits hevosen säkäkorkeus on 189 cm, mikä on jopa vikellyshevoselle melko korkea. Mutta ei joukkueen vikellyshevosta Viljamsia, jolla säkäkorkeus on 176 cm, voi pieneksi kutsua.   


Vikeltäjät (ylärivi vasemmalta): Katja Holopainen , Milla Kurronen, Viivi Koivu, Roosa Autio (alarivi vasemmalta): Petra Grönroos, Paula Grönroos, Matilda Nyholm sekä joukkueen maskotti Jesse-koira. Kuvasta puuttuu Martta Rosenberg Kuva Petra Skog.

Ypäjän kisoissa joukkue tavoittelee hyvää ja eheää suoritusta. Yksinvikeltäjien tavoitteena on saavuttaa vähintään 6.0 loppupisteet. Yksinvikellyksessä tulee saada kyseinen pistemäärä kahdesta kansainvälisestä kilpailusta kauden aika saadakseen osallistua 29.7 - 2.8.2009 Ruotsissa pidettäviin EM-kisoihin.

Vikeltäjät toivovat, että Ypäjän kisoihin saataisiin mahdollisimman paljon osallistuja, jotta yleisö saisi nauttia hyvästä ja jännittävästä kilpailusta.

Kiitokset tiedotteesta ja kuvista Petra Skogille!