Aida Hämäläinen ja Hugo Kogelnig jatkavat lapsiratsastajien EM-kilpailuissa virhepisteittä

13.7.2022

Lapsiratsastajien esteratsastuksen EM-kilpailuiden ensimmäinen kierros sujui suomalaisittain mukavasti, kun sekä Aida Hämäläinen, 14, ja Calico Z että viime vuoden EM-hopeamitalisti Hugo Kogelnig,13, ja Vermont 2 hyppäsivät puhtaat radat sijoittuen 24 parhaan ratsukon joukkoon. Kumpikin ratsukko jatkaa kokonaiskilpailua virhepisteittä.

Hugo Kogelnig ja Vermont. Arkistokuva Heidi Lammi

 

Aida Hämäläinen, 14, ja Calico Z hyppäsivät lapsiratsastajissa nollaradan hyvällä ajalla 78.99 ollen tänään suomalaisista paras. Hämäläinen oli luokassa sijalla 20, ja jatkaa kokonaiskilpailussa virhepistein 0 jaetulta ensimmäiseltä tilalta. Hämäläistä valmentaa Viktor Daem.  

Viime vuoden lapsiratsastajien EM-hopeamitalisti Hugo Kogelnig, 13, ja Vermont 2 aloittivat myös EM-urakkansa hienosti nollaradalla. Kogelnig oli ensimmäisen osakilpailun 22, ja jatkaa kokonaiskilpailussa niin ikää ilman virhepisteitä jaetulta ensimmäiseltä tilalta. Kogelnigia valmentaa hänen isänsä Fritz Kogelnig.  

 

Arkistokuvassa Aida Hämäläinen hevosella Oxana Aeg. Kuva Hanna Heinonen

 

Suomalaisratsukoista lapsiratsastajissa mukana ovat myös Neela Uotila, Katariina Riikonen ja Veera Salminen. Uotila ja Elvera VS Romano ottivat luokassa kaksi pudotusta, ja jatkavat kokonaiskilpailua kahdeksalla virhepisteellä kokonaiskilpailun sijalta 77. Uotilaa valmentaa Joanna Kujanpää. Katariina Riikonen ja Finette van de Rietvenne jatkavat kokonaiskilpailua 14 virhepisteellä. Riikosta valmentaa Kari Nevala. Harmillisesti satulasta suistunut Veera Salminen ja Pure Joy jatkavat kokonaiskilpailussa virhepistein 44. Salmisen valmentaja on Yves Houtakers. 

“Aidan ja Hugon puolesta ollaan tosi onnellisia, tästä on hyvä jatkaa. Joukkuekisan näkökulmasta matkaan mahtui vähän epäonnea”, kertoo Suomen joukkueenjohtaja Markus Backlund. “Katariinalla [Riikonen] oli vielä vähän epävarmaa ratsastamista, joka näkyi yhtenä kieltona ja pudotuksena. Kiellon takia harmittavasti enimmäisaika meni umpeen, ja sieltä tuli saldona melkoinen potti virhepisteitä. Veeralla [Salminen] puolestaan oli tosi hyvä ja varma alku, mutta sitten tuli harmillinen tippuminen seitsemännen esteen jälkeen. Siinä oli aika tiukka käännös, ja heillä tuli siinä yksinkertaisesti hevosen kanssa ajatuskatkos suunnasta, ja ratsastaja meni eri suuntaan kuin hevonen. Veeralla on kuitenkin onneksi fyysisesti kaikki kunnossa.” Backlund jatkaa. Arvokisoissa satulasta suistuneen ratsastajan tulee käydä lääkintätiimin tarkastuksessa saadakseen luvan jatkaa kilpailua. Backlund vahvistaa, että Salminen sai luvan jatkaa kilpailua. 

Joukkuekilpailua Suomi jatkaa kahdeksalla virhepisteellä. “Neelalla [Uotila] ei ollut helppo paikka lähteä viimeisenä suomalaisena, sillä hänellä oli tosi kovat paineet tehdä nollarata joukkuekisaa ajatellen. Siellä tuli yhteen väliin vähän ahdasta, josta tuli puomi alas. Lisäksi viimeiselle esteelle tuli myös tosi harmillinen pudotus, josta saldona nuo joukkueen kahdeksan virhepistettä”. Suomen joukkueenjohtaja Markus Backlund summaa ensimmäisen kierroksen. Lapsiratsastajien joukkuekilpailussa Suomi on tällä hetkellä Norjan ja Turkin kanssa jaetulla sijalla 13. 

13.7. Kansainväliset esteratsastustulokset, EM Oliva Espanja 
Lapsiratsastajien 1. kierros 125 cm. Lähti 94, sijoittui 24 
1) Lucas Delachaussee / Atcha des Coteaux, FRA 0/71.52 
2) Daphne Giunti / Touche D Arrogance, ITA 0/71.93 
3) Emma Tallulah Behn / Fetoucha, NOR 0/73.08 
…20) Aida Hämäläinen / Calico Z, FIN 0/78.99 
...22) Hugo Kogelnig / Vermont 2, FIN 0/79.11 
…80) Neela Uotila / Elvera VS Romano, FIN 8/82.09 
…87) Katariina Riikonen / Finette van de Rietvenne, FIN 14/92.24 
…90) Veera Salminen / Pure Joy 3, FIN hyl 

Tulokset LINKKI  
Tilanne, yksilökilpailu LINKKI 
Tilanne, joukkuekilpailu LINKKI