Aida Hämäläinen jatkaa virhepisteittä kohti EM-finaalia – Suomi joukkuekilpailussa kahdeksas

16.7.2022

Espanjan Olivassa ikäluokkien esteratsastuksen EM-kilpailuissa lapsiratsastajien osalta kolmas kierros on saatu ratsastettua. Suomalaisista Aida Hämäläinen ja Calico Z jatkavat kilpailua kolmen kierroksen jälkeen ilman virhepisteitä. Hämäläisen lisäksi lapsiratsastajista finaalissa nähdään myös Hugo Kogelnig ja Vermont 2. Joukkuekilpailun finaalissa Suomi oli sijalla kahdeksan. Joukkuekultaan ratsasti Saksan joukkue.

Aida Hämäläinen. Arkistokuvassa hevosella Oxana Aeg. Kuva SRL Hanna Heinonen

Kylmäläläinen Aida Hämäläinen, 14, ja Calico Z jatkavat lapsiratsastajien EM-finaaliin jaetulta kärkisijalta ilman virhepisteitä. Hämäläistä valmentaa Viktor Daem.

“Hyvältä tuntuu ja hevonen on nyt ollut tosi hyvä. Ollaan menty täällä kaikissa toimissa hevonen edellä, ja pyritty liikuttamaan hevoset aikaisin aamulla ennen kuin tulee kuuma. Itsekin olen voinut hyvin ja käynyt uimassa sekä viettänyt aikaa ystävien kanssa, jos vapaa-aikaa on jäänyt”, Hämäläinen kertoo. “Huomenna finaalissa yritetään lähteä tekemään nollarataa, ja tavoitteena on tietysti päästä uusintaan ja siellä päästä ratsastamaan aikaa. Vielä finaali ei ainakaan jännitä, tänään illalla suunnitteilla on viettää aikaa koko Suomi-porukan kanssa ja juhlistaa Jonen [Illi] kultamitalia.”

Hyvää tulosta läpi kilpailun tehnyt Hugo Kogelnig ja Vermont 2 ottivat kolmannen kierroksen viimeiseltä esteeltä harmittavan pudotuksen, ja lähtevät finaaliin 4 virhepisteen kanssa. Kogelnig on tällä hetkellä kokonaiskilpailussa jaetulla sijalla 14.

Muista suomalaisratsastajista Veera Salminen ja Pure Joy tekivät puhtaan radan sekä toisella että kolmannella kierroksella, mutta ensimmäisellä kierroksella hylkäykseen johtanut satulasta suistuminen toi ratsukolle harmillisen potin virhepisteitä. Myös yksilökilpailussa kilpaillut Katariina Riikonen ja Finette van de Rietvenne paransivat otteitaan läpi kilpailun, kolmannen kierroksen saldo ratsukolle oli neljä virhepistettä. Neela Uotila ja Elvera VS Romano olivat kokonaiskilpailussa sijalla 72 kokonaisvirhepisteillä 48.

Joukkuekilpailun finaalissa Suomi jäi kahdeksanneksi. Joukkueessa mukana olivat Aida Hämäläinen ja Calico Z, Hugo Kogelnig ja Vermont 2, Neela Uotila ja Elvera VS Romano sekä Veera Salminen ja Pure Joy. Kultaa otti Saksan joukkue, joka suoritui kilpailusta virhepisteittä. Italia ja Ranska olivat finaalin jälkeen tasatilanteessa 4 virhepisteellä, ja hyppäsivät toisiaan vastaan uusintakierroksen hopeamitalista. Uusinnassa hopeaa voitti Italia.

16.7. Kansainvälisiä esteratsastustuloksia, EM Oliva Espanja

Lapsiratsastajien 3. kierros 130 cm. Kokonaiskilpailun tilanne 3 kierroksen jälkeen