Alexandra Malmströmille kilpailumenestystä oripäivillä

1.6.2010

Ypäjällä 17.3. - 21.3. järjestettyjen oripäivien yhteydessä nähtiin perjantaina Ratsujalostusliiton järjestämä kutsukilpailu, jossa laatuarvostelun 2008 askellajien parhaimmisto esitti FEI:n esiohjelman 5-vuotiaille hevosille. Lauantain show-ohjelmassa nähtiin kilpailuluokkana Grand Prix Kür. Alexandra Malmström osallistui 5-vuotiaiden hevosten kutsukilpailuun tammallaan Haute Couture ja Grand Prix Küriin ruunallaan Mr Bean voittaen molemmat luokat. Lisäksi Haute Couture kantakirjattiin viikonloppuna ykköspalkinnolla pistein 41.

Haute Couturelle hieno kokemus

5-vuotias Haute Couture, eli "Catten", sai perjantaina hyvää kokemusta tulevaisuuttaan varten. Koristeltu kilpailupaikka, verryttelyalueeseen rajattu expo-alue ja monisatapäinen yleisö tarjosivat nuorelle hevoselle paljon katseltavaa.

Alexandra ja Haute Couture Ypäjällä, kuva Leena Kahisaari.

Uusi tilanne hieman jännitti Cattenia, eikä se suorituksessa pystynyt esittämään aivan parastaan varsinkaan laukkaohjelmassa, josta tamma sai pisteikseen 7.
Raviohjelma oikeutti tulokseen 7,8 ja käynnistä Catten sai arvosanaksi 8,6. Lopputulos ylsi 77,8 %:iin, joka oikeutti kilpailun voittoon ja mahdollisuuteen hakea nuorten hevosten MM-kisakvaalia.

"Vaikka Cattenia suorituksen aikana jännitti, välillä jopa pelotti, se teki mitä pyysin", kiittelee Alexandra hevostaan. Oripäivien yhteydessä Catten myös kantakirjattiin ykköspalkinnolla pistein 41 sekä yleisvaikutelmalla: kevyt ja miellyttävä. Nyt luvassa on lisää kilpailurutiinin hakemista, ja seuraavana tavoitteena on hankkia Ruotsissa nuorten hevosten MM-kisoihin tähtäävä kvaalitulos (yli 70 % tulos FEI Loppukilpailuohjelmasta 5-vuotiaille hevosille).

Mr Beanin kunto kohdillaan

Lauantain show-ohjelmassa nähtiin Grand Prix Kür, johon oli ilmoittautunut neljä ratsukkoa. Alexandra ja Mr Bean eli "Papu" esittivät Mr Beanille ja edelliselle ratsastajalleen Liane Wachtmeisterille suunnitellun vapaaohjelman musiikin tahdissa, koska aika ei olisi riittänyt valmistella uutta ohjelmaa. Ohjelma oli Alexandran ja Papun toinen GP-tason esiintyminen, ja ensimmäinen GP-Kür.

Ohjelmasta saadut 65,5 % oikeuttivat kilpailun voittoon ennen toiseksi tullutta Julia Alfthania ja Chiroccoa. Kolmanneksi ratsasti Timo Rokkanen ja neljänneksi Nina Winqvist.

Alexandra ja Mr Bean GP-radalla Ypäjällä, kuva Leena Kahisaari.


"Olin treenannut Papun kanssa Kür-ohjelmaa kotona kaksi kertaa, ja kun se nyt kolmannen kerran kuuli musiikin, se tuntui jo itse tietävän mitä tehdä", kehuu Alexandra hevostaan.

"Ratsastaminen oli radalla helppoa, ja pystyin keskittymään hienosäätöön. Myös verryttely sujui aivan suunnitelmien mukaisesti."

Alexandra kertoi valmistautuneensa hyvin, koska edellisestä startista Papun kanssa oli kulunut hevosen sairastelujen vuoksi aikaa jo pari vuotta. Vaikka kaikki meni upeasti, voitto tuli Alexandralle silti yllätyksenä. Seuraavaksi Mr Beanin on tarkoitus startata GP:tä Ruotsissa huhtikuussa.

Ypäjän kilpailuihin erittäin tyytyväinen Alexandra Malmström lähtee huhtikuussa hevostensa kanssa Ruotsiin tähtäimenään hankkia lisää kilpailukokemusta Haute Couturelle ja startata GP-luokkia Mr Beanin kanssa. Myös hyvää vauhtia edistyneen MD Waterfordin kanssa on tavoitteena debytoida GP-luokissa tällä kaudella. Ruotsista matka jatkuu Hubertus Schmidtin luokse Saksaan, jossa Alexandra valmentautui myös helmi-maaliskuun ajan.

Tiedote: Team Alexandra.