Alina Salo voitti Kenraalin Maljan SeaHorse Weekin täyden katsomon edessä

29.7.2023

Hangon SeaHorse Weekin lauantai oli jälleen yleisömenestys. Päivän aikana esteratsastustapahtumassa vieraili arviolta 1500 kävijää. Kilpailustartteja 110-135 -tasoilla nähtiin kaikkiaan 102. Kotikatsomoissa Haven Oy:n suoraa verkkolähetystä kilpailupaikalta seurasi yli 5000 katsojaa.

Alina Salo ja Da Vinci. Kuva Susa Laine.

Tiedote Minna Ruolanto/SeaHorse Week

Iltapäivällä ratsastettiin odotettu, alle 25-vuotiaiden ratsastajien Kenraalin Malja -kilpailu 130-tasolla. Kiinnityksen tähän edesmenneen jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin lahjoittamaan kiertopalkintoon sai naantalilainen 18-vuotias Alina Salo hevosellaan Da Vinci.

”Arvostan tätä voittoa kyllä paljon, eihän tätä moni pääse voittamaan! Ja kilpakumppanit ovat kaikki hyviä ratsastajia”, Salo kehaisee.

Ensi vuonna nuorten ratsastajien ikäryhmään siirtyvällä Salolla on halutessaan vielä useampi mahdollisuus uusia kiinnitys tähän Akseli Gallen-Kallelan suunnittelemaan hopeiseen, ikuisesti kiertävään kiertopalkintoon - vuonna 2024 Kenraalin Maljasta kilpaillaan Helsinki Horse Show:ssa.

Salon ja 8-vuotiaan Da Vincin sijoitus oli 130-tason Prix de Benitec-luokassa toinen. Luokan voiton vei tarkassa ja nopeassa vireessä oleva Mikael Wahlman (Corfu Z), joka eittämättä antoi huomisesta Hanko Grand Prix -kilpailusta hattutemppua havittelevalle Henrikki Pajulahdelle myrskyvaroituksen. Wahlman voitti samalla hevosella SeaHorse Weekissä myös eilen.

Lauantain ohjelmassa oli myös avoimia luokkia.

110-tason, Prix de Finnish Cowboy Association -luokan voittoon ratsasti näppärän ja nopean radan tehnyt Jenna Holopainen (Gluosnis/ Idän Kilparatsastajat).

120-tasolla ratsastettiin kaksi luokkaa. Janina Kvarnström (Everest/ Siuntion Urheiluratsastajat) hallitsi Prix de Putiikki Aino -kilpailua, ja Lilia Kalkan (Brantz Diamant LK/ Hyvinkään Urheiluratsastajat) voitti Prix de Hanko Brewing Company -luokan.

Päivän päätösluokka, Prix de WHG Equine Sport Performance 135 -tasolla, oli Tuisku Kivikoski-Vainion (I'm Yours/ Ratsastusseura Kiva) juhlaa.

Myös SHW Keppihevosareena oli koko päivän suosittu. "Kilpailuun osallistui tänään 70 keppariharrastajaa", areenasta vastaava Ida Repo kertoo iloisena.

Sunnuntaina keppihevosilla kilpaillaan jälleen klo 12.00, ilmoittautuminen radalla klo 11.30. Osallistuminen on maksutonta ja radalta voi lainata keppihevosen tarvittaessa.

Yleisöllä on SeaHorse Weekiin vapaa pääsy kaikkina kilpailupäivinä. Pyydämme yleisöä saapumaan ensisijaisesti Appelgrenintien suunnasta jalan ja pitämään riittävä turvaväli alueella kulkeviin hevosiin. Koulukadun liikennejärjestelyt ovat kilpailun aikana tavanomaisesta poikkeavat ja tallialueen läpikulku ei ole mahdollista.

Tapahtuma-alueella kävijöitä palvelee perinteinen kisabuffetti, ravintola ja laadukas expo-alue.

Kilpailu alkaa sunnuntaina klo 10.00 ja päättyy klo 14.00 alkavaan 140-tason Hanko Grand Prix, presented by Port of Hanko -luokkaan. Sunnuntai on SeaHorse Weekin viimeinen päivä - tapahtuma päättyy.