Anky van Grunsven voitti EM-kultaa

1.6.2010

Anky van Grunsven voitti kultaa
Werth hopealle,  Schellekens-Bartels pronssille

Hollannin Anky van Grunsven voitti kolmannen kerran henkilökohtaisen EM-kultamitalin. Torinossa hän jätti ratsullaan Keltec Salinero sunnuntain vapaaohjelmassa Grand Prix  Kür taakseen lauantaina Grand Prix Special -luokassa kultamitalin voittaneen saksalaisratsukon Isabell Werth - Satchmo. Pronssimitalin voitti lauantain tapaan Hollannin Imke Schellekens.Bartels hevosellaan Sunrise.

-Van Grunsvenin suoritus oli lähes täydellinen, mutta niin oli myös Werthin, totesi luokan päätuomari Vincenzo Truppa. - Olen onnellinen siitä, että joukkueemme on onnistunut niin hienosti täällä. Salinero oli rento ja teki virheettömän ohjelman, kiitti van Grunsven. Werthin uusi vapaaohjelma oli vaikeusasteeltaan erittäin korkea, mutta pari teki kaksi pientä virhettä, toisen lisätyn laukan jälkeisessä vaihdossa ja toisen piaffepiruetissa. - Kun nämä vaikeat liikesarjat onnistuvat rikkeitä, pari saan niistä täyden kympin, arveli Truppa.

Pronssimitalisti Imke Schellekens-Bartels (kuvassa), joka Truppan mukaan on kouluratsastustaivaan uusi tähti, oli onnellinen kolmesta mitalistaan. - Nämä ovat olleet hienot kisat. Kenttien pohjat aiheuttivat aluksi ongelmia, mutta ne paranivat päivä päivältä. Hevoseni Sunrise teki hienoa työtä, mutta oli tänään jo hieman väsynyt.

Yksi yleisön suosikkeja oli kuudenneksi sijoittunut Venäjän Alexandra Korelova, jonka valkoinen hevonen Balagur esitti kellontahdikkaat piaffet ja passaget. Dramatiikkaa kisaan toi Tanskan Natalie zu Sayn-Wittgenstein, joka esitti luokan ensimmäisenä ratsastajana hienon ohjelman hevosellaan Rigoletto. Lopputervehdyksen jälkeen hän kiitti hevostaan taputuksin ja antaen tälle vapaat ohjat. Kun samalla yleisö osoitti suosiotaan suurin aplodein, hevonen hyppäsi rajusti ilmaan sekä matalan kouluaidan yli pois radalta. Näin ratsukko tuli hylätyksi, sillä radalta täytyy poistua portista pisteen A kohdalla.

Tulokset on-line: http://eventcontent.hippoonline.de/266/266zeitplanDEU.htm