Anna-Julia Kontio palaa Helsinki Horse Show’hun huippuhevosilla

25.9.2018

Helsinki Horse Show kerää taas maailman huippuja. Jo puolet top 10-listan ratsastajista on ilmoittautunut mukaan! Joukossa ovat muun muassa Ruotsin Peder Fredricsson ja Henrik von Eckermann sekä Sveitsin Steve Guerdat.

Team Harmonyn riveissä ratsastava Anna-Julia Kontio nähdään Helsinki Horse Show'ssa radalla. Helsinkiin tulee
taas iso joukko maailman parhaita ratsastajia! Kuva: Team Harmony.

Anna-Julia Kontio palaa Helsinki Horse Show’hun huippuhevosilla

34. Helsinki International Horse Show tuo tänä vuonna Helsinkiin suuren osan maailman huippuratsastajista. Jo puolet top 10-listan ratsastajista on ilmoittautunut mukaan. Joukossa on kolme tuoretta MM-mitalistia: Ruotsin Peder Fredricsson ja Henrik von Eckermann sekä Sveitsin Steve Guerdat. Myös Helsinkiin tulevat Daniel Deusser ja ja Kevin Staut edustavat maailman ehdotonta kärkeä.

Radoilla nähdään myös todella lupaava nuorten naisten kvartetti: Anna-Julia Kontio, Stephanie Holmén (SWE), Lisa Nooren (NED) ja Evelina Tovek (SWE).

Esteet jopa 165 senttiä korkeita

MM-kisoissa lisää vaikeusastetta tuonut uusi huippuestekorkeus on myös rantautunut Helsinkiin. Korkeimmillaan sunnuntaina nähtävän Longines FEI Jumping World Cupin esteet kohoavat 165 senttimetriin. Näin isoilla esteillä ei ole viime vuosikymmeninä hypätty edes olympialaisissa.

Viiden päivän tapahtuman yhteenlasketut rahapalkinnot ovat 450 000 euroa, josta World Cupin osakilpailun voittaja saa 50 000 euroa.

Henri Ruoste on tottunut menestymään Helsinki Horse Show'ssa - miten käy tänä vuonna? Kuva: SRL / Hanna Heinonen.

Henri Ruoste tulossa

Myös Horse Show’n kv-kouluratsastusluokat ovat herättäneet kansainvälistä kiinnostusta ja luokkakiintiöt (12 ratsukkoa) täyttyvät. Suomen joukkuetta johtaa Henri Ruoste, joka voitti kaksi vuotta sitten Horse Show’ssa kaikki luokat, joihin osallistui. Radalla nähdään myös tuore Suomen mestari Stella Hagelstam.

Jo viime vuonna alkanut ekologinen yhteistyö Fortumin kanssa (sähköntuotanto hevosen lannalla) on johtanut uusiin ekologisiin päätöksiin, ja tänä vuonna Helsinki Horse Show toimiikin otsikon Jumps Green -alla. Kunnianhimoinen ratkaisu on jo herättänyt kansainvälistäkin huomiota ja alan kattojärjestö FEI lähettää delegaation tutustumaan hankkeeseen.

Helsinki Horse Show järjestetään myös ensi vuonna Helsingin Jäähallissa. Lähivuosien ratkaisut tehdään lähiaikoina ottaen huomioon Helsinki Garden -hankkeen, Jäähallin remonttityöt ja lähiympäristössä olevat muut vaihtoedot.

 

Lisa Nooren on yksi kisan lupaavista nuorista naisratsastajista.

Helsinki International Horse Show on 34. kertaa järjestettävä kansainvälinen ratsastustapahtuma, jossa sekä kansalliset että kansainväliset huiput kilpailevat sekä este- että kouluratsastuksessa.  Lisämausteena ovat lukuisat viihdenumerot sekä Lasten Matinea lauantaiaamussa. Helsinki Horse Shown Expo tarjoilee kuluttajalle mahdollisuuden huippuhankintoihin messuhinnoin. Tapahtuman kruunaa sunnuntain Longines FEI Jumping World Cup –osakilpailu. Tänä vuonna HIHS järjestetään 17.-21.10. Helsingin Jäähallissa.

Lisätietoja: http://helsinkihorseshow.fi/