Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir jatkavat Pohjola Finnhorse Tourin kärjessä

7.8.2021

Kouluratsastuksen toisen suomenhevosten Pohjola Finnhorse Tourin Laakson ratsastusstadionilla voitti Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir. Ypäjän Ratsastajien ratsukon tulos oli tasan 70 prosenttia. Henna Arpalo ja Sibbo sijoittuivat toiseksi pienimmällä mahdollisella erolla kolmoseen Laura Porthaniin ja Rodrikiin.

Pohjola Vakuutuksen urheilupäällikkö Teemu Hintsanen (vas.), Anna Kärkkäinen – Kulta-Ahon Kasimir, SRL:n hallituksen jäsen Carina Nyholm ja kilpailun puheenjohtajatuomari Minna Reino. Kuva Jutta Koivula.

 

”Kulta-ahon Kasimir oli tänään vähän turhankin herkkä. Toivoisin huomiseen joukkueSM-kisaan lisää rentoutta. Hevonen ei kuitenkaan katsele puitteita tai reagoi niihin. Se keskittyy kyllä hyvin suoritukseen”, Anna Kärkkäinen kuvailee suoritustaan.

Riitta Holopainen ja Hamurai jäi luokassa myös niukalla erolla neljänneksi ja Lassi Lehmusto ja Vekardo sijoittui viidenneksi. Luokkaan osallistui 18 ratsukkoa.

Vaikka Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir on voittanut molemmat Pohjola-osakilpailut ja on hallitseva suomenhevosten Suomen mestari, ei Kärkkäinen lähde kilpailuihin voitto mielessään.

”Aina vähän jännittää, miten tulee menemään, erityisesti tauon jälkeen. Ei vielä mikään suoritus ole mennyt niin hyvin, etteikö olisi jotain, mitä harjoitella kisan jälkeen kotona.”

Uusi kouluratsastuksen Pohjola-sarja saa Kärkkäiseltä paljon kiitosta.

”Todella hienoa, että on eritasoisia sarjoja tavoitteena, joissa on hyvät palkintorahat. Suurella ilolla olemme uuden suomenhevossarjankin ottaneet vastaan.”

Huomenna suomenhevosratsukko osallistuu ensimmäistä kertaa joukkueiden Suomenmestaruuskilpailuihin Ypäjän Ratsastajien joukkueessa. Myös Ratsastusseura Equusin Natalia Tuomola kilpailee mitaleista 11-vuotiaalla suomenhevosruunalla Virhurilla.

 

Laakson ratsastusstadion, Helsinki
Kansalliset kouluratsastustulokset 7.8.

Pohjola Finnhorse Tour, Helppo A
18 lähtijää ja 5 sijoittuu.
1) Anna Kärkkäinen – Kulta-ahon Kasimir, Ypäjän Ratsastajat 70.000%, 2) Henna Arpalo – Sibbo, Vihdin Ratsastajat 67.757%, 3) Laura Porthan – Rodrik, Ypäjän Ratsastajat 67.756%, 4) Riitta Holopainen – Hamurai, Hyvinkään Urheiluratsastajat 67.628%, 5) Lassi Lehmusto – Vekardo, Ypäjän Ratsastajat 66.923%,…

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/596881