Anna von Wendt ja Sir Fashion viimeisteli Pohjola Grand Tourin voittoon Laaksolla

7.8.2021

Vuoden 2020 Suomen mestari Anna von Wendt ja Sir Fashion voitti selvällä erolla kouluratsastuksen Pohjola Grand Tourin toisen osakilpailun Laakson ratsastusstadionilla. Ratsukko sai tuloksen 68,137 prosenttia. Hienoa kilpailua vesitti vain iltapäivällä alkanut rankkasade.

Anna von Wendt ja Sir Fashion. Palkintojenjaossa Carina Nyholm (vas.), tuomari Mariette Sanders-van Gansewinkel ja Pohjola Vakuutuksen urheilupäällikkö Teemu Hintsanen.

 

”Tulin Sir Fashionin kanssa tänään vähän helpompaan luokkaan, koska meillä on ollut piaffin kanssa ongelmia. Tänään ei ollut ongelmia vaan se onnistui hyvin. Otin tämän luokan vähän verryttelyluokkana SM-kisoja ajatellen. Yksi virhe tuli laukanvaihdoissa, mutta sellaista sattuu. Tavoitteena meillä on tietenkin kilpailla ulkomailla kansainvälisillä radoilla.”

Kouluratsastuksen SM-kilpailut järjestetään 27.-29.8. Hyvinkäällä, ja von Wendt puolustaa siellä Sir Fashionilla viime kesän kultaansa.

Laakson Pohjola Grand Tourin kakkoseksi ratsasti Nora Svensk ja Lammehaven's Zadin, 65,490 prosenttia ja kolmanneksi Susanna Hyypiä ja Avemmo, 65,196 prosenttia. Ypäjän osakilpailun voittaja Elisabet Ehrnrooth ei ollut mukana Laaksolla.

”Aikapaljon virtaa oli tänään hevosessa”, Svensk nauraa.

”Olemme viimeksi kisanneet Ypäjän PM-kisoissa. Sen jälkeen olemme keskittyneet valmentaja Janne Berghin kanssa vähän fiksailemaan treenissä muutamia asioita ja tehneet sen kanssa töitä kotona. Nyt kun pääsimme aitojen sisään, oli poika oikein intona, vähän ylikin.”

Turussa kauppatieteitä ja kansainvälistä liiketoimintaa opiskeleva Svensk toivoo pääsevänsä kesätöiltään seuraavaan osakilpailuun Tahkolla, Kuopiossa.

”Tämä sarja on aivan upea lisä kansalliselle tasolle. Ja se, että sarjaan on tuotu eri tasovaihtoehtoja. Pohjola Grand Tour on hyvä askel kohti Grand Prix -tasoa. Pääsemme kotimaassa kilpailemaan tällä tasolla.”

Laakson ratsastusstadion, Helsinki
Kansalliset kouluratsastustulokset 7.8.

Pohjola Grand Tour

FEI Intermediate A 2020, 9 lähtijää ja 3 sijoittuu 1) Anna Von Wendt – Sir Fashion, Björkboda Dressage 68.137%, 2) Nora Svensk – Lammehaven's Zadin, Helsingin Ratsastajat 65.490%, 3) Susanna Hyypiä – Avemmo, Lahan Urheiluratsastajat 65.196%,…

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/596884

Kilpailu alkaa sunnuntaina klo 8.30, ja viikonlopun mittaan ratsastetaan 15 eri luokkaa. Laakson kilpailuihin on ilmoittautunut 177 ratsukkoa. Yleisö on lämpimästi tervetullut paikan päälle seuraamaan kilpailuja. Laakson buffa on auki klo 8.00 alkaen, sieltä voi hakea virkistystä.

Lähtölistat ja tulokset: https://online.equipe.com/fi
Kilpailua voi seurata suorana ilmaiselta Haven Live -kanavalta: https://haven.fi/live/

Aikataulu, muutokset mahdollisia
Sunnuntai 8.8.
Klo 8.30     Joukkue-SM Prix de StarckStable Va B, rata 1
Klo 8.30     Joukkue-SM Prix de Talliklinikka He A, rata 2
Klo 8.45      Prix de Savox He A, rata 3
Klo 11.15   Joukkue-SM Prix de Hipposport Prix St Georges, rata 1
Klo 11.15    Prix de HIHS Va A/St George, rata 2
Klo 11.15    Prix de Delta Auto Va B, rata 3
Klo 14.10    Prix de Rocky Inter II, rata 1


Pohjola Tourin osakilpailut 2021
11.-13.6. Ypäjä
7.-8.8. Helsinki
21.-22.8. Tahko
12.9. Kangasala
26.9. Finaali Hyvinkää

Sarjakilpailupisteet päivittyvät Ratsastajainliiton uutissivulle illalla.