Anna von Wendt viides Sir Fashionilla GP Kürissä Liettuassa

30.5.2021

Anna von Wendtin kahden viikon kilpailumatka päättyi sijoitukseen Grand Prix vapaaohjelmassa ja voittoon Small Tourin Intermediate I vapaaohjelmassa Sir Skyfallilla. Von Wendt ja Sir Fashion tekivät yhtä isompaa virhettä lukuun ottamatta hyvin suorituksen vapaaohjelmassaan ja sijoittuivat viidenneksi. Tulos 71.360 prosenttia miellytti, sillä radalla käynyt virhe vaikutti kahden kertoimen liikkeenä merkittävällä tavalla lopputulokseen.

Anna von Wendt ja Sir Fashion Ypäjällä 2020. Kuva Hanna Heinonen.

”Fasu [Sir Fashion] tuntui tänään todella hyvältä. Mulla kävi iso virhe piruetissa oikealle, mutta muuten olen tosi tyytyväinen. Tuomaripisteissä oli vähän hajontaa, yhden tuomarin pisteet vetivät pisteitäni alaspäin. Mutta se kuuluu tähän lajiin. Lopputulos oli viime viikkoon verrattuna parempi, vaikka viikon takainen suoritus oli virheetön”, von Wendt toteaa tyytyväisenä.

Von Wendtin pitkäaikainen kisakumppani Denzel, 19, jäi tänään sijoituksen ulkopuolelle tuloksella 70.560 prosenttia. Muuten sujuvassa suorituksessa oli ongelmia vaihdoissa joka askeleella.

”Se on vähän hassu välillä, sellainen vanhempi herrasmies. Muuten suoritus oli tosihyvä.”

Sir Skyfall esiintyi vielä viimeiselläkin radallaan loistokkaasti ja vei voiton selkeällä erolla muihin. Tulos oli 76.235 prosenttia, ja ohjelman taiteellisissa pisteissä oli yhteensä 17 kahdeksikkoa. Teknisissä pisteissä kahdeksaa tuli lisätystä laukasta ja sulkutaivutuksesta.

Tiimillä on tänään vielä edessään kotimatka Suomeen. Seuraavaksi ratsastaja kilpailee Suomessa Ypäjällä uuden Pohjola Tour -sarjakilpailun ensimmäisessä osakilpailussa. Ja kesä-heinäkuun vaihteessa Ypäjän PM-kilpailuissa, jos valinta joukkueeseen tulee.