Anselmi Laiho 13. ponien EM-kenttäratsastuksessa

15.8.2021

Tammelalainen Anselmi Laiho ja Suomessa kasvatettu poni Ewan Stone päätyivät 13. sijalle poniratsukoiden EM-kilpailuissa Puolan Strzegomissa. Esteosuudella tuli yksi kielto ja pudotus.

Anselmi Laiho ja Ewan Stone rataesteillä Puolassa. Kuva Katariina Laiho.

 

”Estekoe ei ollut ihan sitä, mitä toivottiin, mutta kokonaisuuteen täytyy olla todella tyytyväinen”, kertoo maajoukkuevalmentaja Sanna Siltakorpi Puolasta.

”Pitkän kisan estekoe on aina vähän vaikeampi ratsastajalle, kun hevoset reagoivat eri tavalla maastoradan jälkeen kuin normaalisti.”

Anselmi oli itse positiivisesti yllättynyt hyvästä kokonaistuloksesta.

”Koulukoe meni oikein hyvin ja maastorata täällä oli teknisempi kuin mikään aiemmin hyppäämäni rata. Esteet olivat myös ihan maksimikorkeudessa”.

Anselmi, 16, jatkaa kilpailukautta vielä Pohjoismaisissa mestaruuksissa, jotka ratsastetaan Etelä-Ruotsissa syyskuun lopussa. Lähtökohdat kisaan ovat ainakin kohdillaan, sillä Anselmi oli EM-kisan paras pohjoismaalainen kenttäratsastaja.

 

Anselmi Laiho ja Sanna Siltakorpi. Kuva Anu Korppoo.

 

Kenttäratsastustulokset, poniratsastajien Euroopan mestaruus, Strzegom
46 lähti
1) Mae Rinaldi – Boston du Verdon FRA -28,4, 2) Ben Connors – Cornafest Fred IRL -30,3, 3) Sophie Weening – Hip Hop NED -30,4, 4) Merle Hoffmann – Penny Lane WE -31,4,5) Zoe Balot – Voltaid de Lalande FRA -32,5, … 13) Anselmi Laiho – Ewan Stone FIN -45,6,…

Täydet tulokset: LINKKI

Tapahtuman nettisivu: www.strzegomponies.pl