Anselmi Laiho ja Ewan Stone loistivat EM-maastossa

14.8.2021

Kenttäratsastajien lajin kiehtovin osuus, maastorata oli vuorossa lauantaina. Anselmi Laiho ja Ewan Stone lähtivät haastavalle radalle koulukokeen jälkeiseltä 15. sijalta. Maaston jälkeen he ovat kisassa seitsemännellä tilalla.

Anselmi Laiho ja poni Ewan Stone ovat seitsemännellä tilalla ennen rataestekoetta. Kuva Anu Korppoo.

Rata tuotti paljon virheitä, mutta Anselmi piti päänsä kylmänä ja ratsasti kaikki suorat tiet alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Maajoukkuevalmentaja Sanna Siltakorpi oli paikalla ja kehui, että kaikki linjat ja askelmäärät menivät täsmälleen kuten oli yhdessä suunniteltu. Anselmi ratsasti esteiden välit mahdollisimman kovaa, mutta otti tehtäville juuri sopivan ajoissa kiinni. Ewan Stone, lempinimeltään Pulla, toimi radalla superhienosti, Siltakorpi kehui.

Ratsukko tuli maaliin hienosti ilman estevirheitä, yliaikaa oli 9 sekuntia, mikä oli tällä kertaa vähän. Vain muutama harva ratsukko selvisi maastosta ilman este- ja aikavirheitä.

Sunnuntaina kisataan kenttäratsastuksen viimeinen osakoe, rataesteet, jonka jälkeen jaetaan henkilökohtaiset ja joukkuemitalit. Estekoe alkaa klo 11 Suomen aikaa. Sitä ennen ponit käyvät läpi eläinlääkärin tarkastuksen, jossa varmistetaan niiden kilpailukunto.

Kouluratsukoille arvokas kokemus ponien EM-kilpailuista Strzegomissa

Ponien EM-kilpailuissa henkilökohtaisessa ohjelmassa suomalaisratsukot tekivät tasaiset suoritukset omalla tasollaan. Roosa Salo ja Sir Maximus Welshwarrior sai 68,730 prosenttia ja sijoittui 39. tilalle 63 ratsukon joukossa. Mila Pietarila ja Avalon sai 66,541 (54.) ja Ruut Mantela-Hillsiden Arwen 66,270 prosenttia (55.).

”Ratsukot tekivät tasaiset suoritukset ja saivat erittäin hyvää kansainvälistä kokemusta. He ottivat ison askeleen eteenpäin urheilijan polulla ratsastamalla jo toisen kerran Euroopan Mestaruuskilpailut”, joukkueenjohtaja Anu Korppoo toteaa.