Arja Mikkonen aloitti hyvin valjakkoajon MM-kilpailuissa

1.6.2010

Arja Mikkonen ja hänen hevosensa SG Oberon aloittivat urakkansa yksikkövaljakoiden MM-kilpailuissa Puolan Jarantowissa mallikkaasti. Pari sijoittui kolmiosaisen kilpailun ensimmäisellä osuudella, koulukokeessa, hienosti kolmanneksi kaikkiaan 66 valjakon joukossa. Koulukoe alkoi torstaina ja päättyi perjantaina.

Vasemmalla Arja ja SG Oberon.

- Tietysti täytyy olla tyytyväinen, kun on kolmannella sijalla, mutta ei tämä aivan nappisuoritus ollut, Mikkonen analysoi jo torstaina ajamaansa osuutta. - Täällä on monta verryttelykenttää ja jouduimme siirtymään kentältä toiselle starttimme lähestyessä. SG Oberon on kokenut kisahevonen, ja kun tulimme viimeiselle verryttelykentälle, se varmaan luuli että olemme jo kisa-areenalla, sillä se pöyhisteli ja rupesi esiintymään kuten kisoissa pitää. Kun sitten lopulta pääsimme kisakentälle, se vähän lopahti, onhan se jo18-vuotias, Mikkonen puolusteli kisakumppaniaan. - Toisaalta tuomarit täällä ovat arvostaneet sitä, että hevoset liikkuvat rennosti ja jännittämättä, ja näin Oberon teki, Mikkonen jatkoi.

- Muut suomalaisvaljakot jäivät selvästi alle normaalin suoritustasonsa, totesi joukkueen johtaja Ben Simonsén. - Sanna Tirkkonen ajoi Candy Boylla siistin ohjelman, mutta sai hyvin niukasti pisteitä.
Sanna ja Candy Boy oikealla.

Heidi Sindan Nelson sitä vastoin oli selvästi jännittynyt ja tottelematon muutaman kerran. Samoin henkilökohtaiseen kisaan osallistuvan Tove-Maria Holmaston hevonen Cisco oli jännittynyt, Simonsén toteaa.

Alla Heidi ja Nelson, alimpana Tove-Maria ja Cisco.
Kaikki kuvat Anna E. Vähäkuopus.

Kilpailu jatkuu lauantaina maastossa ajettavalla maratonkokeella ja päättyy sunnuntain tarkkuusajoon. - Olimme kyllä odottaneet parempaa joukkuesijoitusta koulukokeen jälkeen, Simonsén myöntää. -  Arja Mikkosella on tietysti kaikki mahdollisuudet saavuttaa henkilökohtainen mitali. Hän ajaa maratonkokeen yleensä varmasti ja nopeasti. Mutta hyvän joukkuetuloksen saamiseksi sekä Tirkkosen että Sindan täytyy ajaa maastossa täysillä ja ottaa myös riskejä, Simonsén summaa lauantain kisataktiikkaa.  Joukkuetulokseen lasketaan kaksi parasta tulosta kustakin osakokeesta.
Mikkonen voitti tasan kymmenen vuotta sitten järjestetyissä ensimmäisissä yksikkövaljakoiden MM-kilpailuissa henkilökohtaisen kultamitalin hevosellaan SG Oberon ja on sen jälkeen voittanut kahdesti joukkuehopeaa.