Arja Mikkonen ja SG Oberon voittivat Belgiassa

1.6.2004

Arja Mikkonen ajoi hevosellaan SG Oberon komeaan voittoon maanantai-iltana Belgian Wachtbekessa päättyneissä kansainvälisissä valjakkoajokilpailuissa. Mikkonen johti kilpailua alusta loppuun. - Nyt tuntuu tosi hyvältä, totesi Mikkonen, joka muutama viikko sitten hylättiin Ruotsin Åstorpissa käydyssä kisassa hänen ajettuaan väärän tien yhdellä maratonradan esteistä.

Belgian kilpailu alkoi koulukokeella, jossa Mikkonen ajoi johtoon, tosin melko niukasti. - SG Oberon oli vähän jännittynyt ja ylireagoi hieman kaikkeen mitä siltä pyysin, mutta saimme sentään rikkeettömän suorituksen. Hevosella oli edellisenä päivänä ollut vähän lihaskramppia selässä, mutta se laukesi onneksi hevoshierojan käsittelyssä, Mikkonen kertoi.

- Maratonkoe sitä vastoin meni älyttömän hyvin, ja se tuntui tosi kivalta, sillä niitä osuuksia en ole viime aikoina paljon voittanut, Mikkonen naureskeli. - Rata oli raskas, sillä pohja oli märkä, upottava ja liukas. Päätin ajaa täysillä ja joillakin osuuksilla liikuimme kyllä riskirajoilla, mutta SG Oberon oli todella vahvassa kunnossa ja hyvässä vedossa. Monet hevoset väsyivät selvästi loppua kohden, sillä esteiden väliset osuudet ajettiin nurmella. Hevoset joutuivat siksi koko ajan vetämään ilman lepotaukoja. Mutta SG Oberon jaksoi hienosti, se tuntui yhtä vahvalta viimeisellä esteellä kuin ensimmäisellä, Mikkonen kiitteli. Pari ajoi parhaan tuloksen myös tällä osuudella.

Ennen päätöspäivän tarkkuusajokoetta Mikkosella oli varsin turvallinen, yli yhdeksän pisteen etumatka. - Olen viime aikoina muutaman kerran kaadellut johtoasemasta lähdettyäni tarkkuuskokeessa sen verran keiloja että voitto on mennyt sivu suun, joten tarkkuuskokeesta on tullut jo hieman stressiä, Mikkonen myönsi. - Nyt onnistuin kuitenkin keskittymään ja ajamaan rauhallisesti koskettamatta keiloja. Saimme pienen aikavirheen, mutta siihen meillä oli onneksi varaa, huokasi Ruotsissa Tomas Erikssonin tallissa työskentelevä Mikkonen tyytyväisenä. Lisää ilon aihetta antoi Erikssonin voitto nelivaljakoiden luokassa. - Team Eriksson pärjäsi hienosti, naureskeli Mikkonen.

Mikkosesta selvästi jääneenä oli tasainen kolmikko, Ranskan Anne-Violane Brisou, Alankomaiden Jan van den Broek ja Belgian Herman André.

Valjakkoajajien päätavoite tällä kaudella on Ruotsin Åstorpissa 22.-25. heinäkuuta ajettavat MM-kilpailut. Mikkonen voitti henkilökohtaisen MM-kultamitalin vuonna 1998 Itävallassa, ja vuonna 2002 Suomen joukkue otti MM-hopeaa Ranskassa. Mikkosen ohella joukkuepaikkaa tavoittelevat nyt Michaela van Assendelft hevosella Fakir, Tove-Maria Holmasto Silvester, Ben Simonsén Artemis, Heidi Sinda Pikku-Peto, Leena Tuurna Lars ja Sanna Tirkkonen Candy Boy, jotka antavat näyttöä kunnostaan vielä Dillenburgin ja Altenfeldin kilpailuissa.

Tulokset CAI-A Wachtbeke 29.-31.5.
Yhden hevosen valjakot (24 osanottajaa)
1) Arja Mikkonen SG Oberon FIN 120,30, 2) Anne-Violane Brisou FRA 129,00, 3) Jan van den Broek NED 130,40, 4) Herman André BEL 131,00..