Arja Mikkonen mukana mitalitaistelussa

1.6.2010

Arja Mikkonen ajoi hevosellaan SG Oberon valjakkoajon MM-kilpailujen vaikealla maratonradalla sijalle 17 ja putosi kokonaiskilpailussa kolmannelta sijalta kuudenneksi ennen sunnuntaina ajettavaa tarkkuuskoetta. Erot kärjessä ovat kuitenkin niin pienet, että Mikkonen on edelleen mukana mitalitaistelussa.

-          Olen suhteellisen tyytyväinen, sillä emme tehneet virheitä ja pystyin ajamaan esteet suunnittelemallani tavalla. Mutta en vain pysynyt vauhdissa nopeimpien mukana. Hevoseni SG Oberon on aina alkuradasta niin vahva, että minun on otettava esteet hieman varovaisemmin. Loppurataa kohti hevonen vähän hellitti ja meni paremmin ja paremmin. Vaikka mielestäni ajoin nopeasti, jäimme todellisista taitureista selvästi. He vaan menivät niin pirun lujaa, Mikkonen kertoi kokemuksistaan maratonradalla.
Kuvassa Arja, SG Oberon ja groomi Magnus Johansson.

-          Arja ajoi nopeasti ja hyvin, vaikka hän muutamalla esteellä oli hieman varovainen, totesi joukkueenjohtaja Ben Simonsén. -

Vasemmalla Heidi, Nelson ja Janne Haavisto.
Myös muut suomalaiset tekivät hyvää työtä. Heidi Sinda ajoi riskirajoilla saadakseen hyvän joukkuetuloksen ja selviytyi hienosti, Simonsén kiitteli.

 -           Sunnuntain tarkkuusajossa voi tapahtua mitä tahansa ja sillä tulee olemaan erittäin suuri vaikutus lopputuloksiin. Kuusi ensimmäistä valjakkoa ovat yhden pallon pudottamisen sisällä, ja Arja on vain yhden pisteen päässä hopeamitalista, Simonsén jatkoi. 
Tove-Maria, Cisco ja Patrik Andersin.

- Rata tulee olemaan erittäin, erittäin vaikea. Kaikilla kärjen valjakoilla on kovat paineet, sillä heidän on yritettävä ajaa porttien läpi äärettömän nopeasti, mutta keikauttamatta keiloja, ettei niiden päässä oleva pallo kierähdä maahan. Kuka tahansa kärjen valjakoista voi tipahtaa luokan puoliväliin, Simonsén luonnehti viimeistä, sunnuntaina ajettavaa osakoetta.

Sanna, Candy Boy ja Mira Surakka.
Valokuvaajana paikan päällä Anna E. Vähäkuopus.

Tuloksia, CH-M-A-1 Single Championship 2008
Yksikkövaljakoiden MM-kilpailut, Jarantow, Puola

Tilanne koulu- ja maratonosuuden jälkeen, ennen tarkkuusajoa
Henkilökohtainen kilpailu, 66 osanottajaa
1) Jan van den Broek, Hollanti, 137,04; 2) Dieter Lauterbach, Saksa 139,76; 3) Christoph Dieker, Saksa 139,83; 4) Susanne Liebetseder, Itävalta 140,21; 5) Ann-Violane Brisou, Ranska 140,50; 6) Arja Mikkonen, Suomi 140,85; ...
… 44) Sanna Tirkkonen, 165,68, … 56) Heidi Sinda 174,16; 60) Tove-Maria Holmasto 184,18.

Joukkuekilpailu, 17 joukkuetta
1) Saksa 276,64; 2) Itävalta 287,00; 3) Ranska 288,20; 4) Ruotsi 289,00,… 9) Suomi 303,24

Täydelliset tulokset:
http://www.jarantow2008.com/en/results.html