Auta Ukrainan hevosyhteisöä hyväntekeväisyyssäätiön kautta

3.3.2022

Ukrainan Ratsastajainliitto, UEF, on perustanut hyväntekeväisyyssäätiön ja oman sivuston ja vihjelinjan auttamaan ja tukemaan Ukrainan hevosyhteisöä. Sivuston avulla kaikilla on mahdollisuus tarjota apuaan ja tehdä lahjoituksia maan yli 100 000 hevoselle ja hevosihmiselle.

Kuva Heidi Lammi.

 

Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation -säätiö ja sivusto helpukrainehorses.eu on luotu yhteistyössä Softexpertin kanssa, joka on toimittanut Suomen Ratsastajainliitolle KIPA-kisapalvelujärjestelmän. UEF toimii yhteistyössä Kansainvälisen Ratsastajainliiton FEIn kanssa.

Ukrainassa on yli 100 000 hevosta, jotka ovat jääneet sodan jalkoihin. Niitä on vaikea tai mahdoton kuljettaa rajan yli turvaan, suojata sodan tuholta ja hoitaa ja ruokkia. Ukrainalaisia hevosia pyritään avustusten avulla saamaan suojaan Ukrainassa sekä kuljettamaan rajan yli evakkoon. Sivuston kautta on tullut jo yli 100 yhteydenottoa ja avun tarjousta ympäri maailman, myös Suomesta.

Helpukrainehorses.eu -sivuston kautta voi tarjota apuaan ja hakea sitä. Rahalliset lahjoitukset ovat myös pian mahdollisia. Apua voi tarjota monessa muodossa, kuten hevosten kuljetusapu Ukrainan rajalta, majoittamalla hevosia, lahjoittamalla tarvikkeita, tarjoamalla hevosalan ammattilaisille työtä, antamalla koordinointiapua omassa maassaan, tarjoamalla apua Facebookin ja Twitterin sisällöntuotannossa, käännöstöissä tai muussa. Järjestö hakee myös pitkäaikaisia kumppanuuksia kansallisten ratsastajainliittojen, yhdistysten, seurojen sekä eläinsuojelujärjestöjen kanssa.

Lisätietoa

Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation

Ukrainan Ratsastajainliiton hyväntekeväisyyssäätiö (rekisteröity Belgiaan) tukee FEI:n (International Equestrian Federation) avustuksella ukrainalaisia hevosomistajia, ratsastuskouluja, urheilijoita, hevosseuroja, talleja ja ammattilaisia. Annamme neuvontatukea ja muuta tarpeeseen perustuvaa apua paikan päällä, mukaan lukien tallivaihtoehtojen kartoittaminen ja hevosten siirtoapu, tavaratarjousten kerääminen ja logistiikan järjestäminen tavaran toimittamiseksi hevosihmisille ja heidän hevosilleen sekä Ukrainassa että/tai väliaikaisiin paikkoihin Euroopassa sijoitetuille hevosille.

Seuraamme tilannetta hevosten hyvinvoinnin suhteen ja teemme yhteistyötä FEI:n ja kansallisten ratsastajainliittojen kanssa.

Lupauksemme on, että mahdollisimman paljon varoja ohjataan suoraan ukrainalaisten ratsastajien ja heidän hevosten auttamiseen Ukrainassa.

Seuraa uutisiamme saadaksesi tietoa toiminnasta ja lahjoitusten käytöstä. Käytä chattiamme kysyäksesi apua, tarjotaksesi apua tai tiedustellaksesi edistymistämme.

Erikoistili ja vihjepuhelin avattiin tukemaan Ukrainan hevosyhteisöä, pelastamaan hevosia ja keräämään varoja Ukrainan puolustajille