Barroca D'Alva 3*: Elmo Jankari ja New Port W tekivät estevirheettömän maaston

19.3.2018

Barroca D'Alva 3*: Elmo Jankari ja New Port W tekivät estevirheettömän maaston

Kenttäratsastaja Elmo Jankari ylitti orilla New Port W maastoesteet virheittä Barroca D'Alvan kolmen tähden lyhyessä kilpailuissa Portugalissa lauantaina. Ratsukko teki rauhallisen radan ja otti yliaikaa, ja oli kilpailussa viidentenä, kun koulun jälkeen sijoitus oli neljäs.

Yksikään kilpailija ei selvittänyt maastorataa ihanneajan puitteissa. Kilpailuun ilmoittautui kaikkiaan neljätoista lähtijää, mutta maaston jälkeen mukana on vain seitsemän.

Elmo Jankari ja New Port W, arkistokuva Jutta Koivula

Viime viikonloppuna Jankari ja New Port W tekivät sujuvan kahden tähden kilpailun ja nousivat kolmen tähden tasolle tavoitteena arvokas kvaali eli karsintarajan ylitys kohti arvokilpailuja. Kymmenvuotias puolalainen jalostussori (Chellanos Boy D Z – Caretino K) on hyväksytty jalostukseen Ruotsissa, Puolassa ja Suomessa ja sen omistaa Katri Wäyrynen. Hevosella on menestyksekäs tausta esteratsastuksessa.

Päivitetty 12.3. klo 10.51:

Ratsukko joutui valitettavasti jättämään sunnuntain rataesteet väliin.

- Hevonen sai ihotulehduksen jalkoihinsa ilmeisesti kuivikkeista, ja arkoi niitä sen verran, että ei olisi ollut reilua laittaa sitä hyppäämään. Portugalissa satoi kaksi viikkoa putkeen, mikä varmaan altisti tulehdukselle. Olisi ollut kiva saada tehtyä kisa loppuun, koska maasto tuntui helpolta ja hyvältä. Nyt pitää ensin pitää saada jalat kuntoon, että päästään aloittamaan treenit. Kauden suunnitelmat eivät tästä hirveästi muutu, tarkoitus on mennä neljä tai viisi lyhyttä kolmen tähden kilpailua ja yksi pitkä. Jos ajattelee MM-kisoja, ratojen pitää tuntua niitä ennen helpoilta, Jankari kertoo kotimatkalta hevosautosta tavoitettuna.

10.3. Kenttäratsastusta CIC3* Barroca D'Alva /http://completobarroca.wixsite.com/eventing

19.3.2017 klo 7.39 lisätty, että ori hyväksytty jalostukseen myös Suomessa