Bastioni kouluratsastus

1.6.2010

Hamina Bastioni Horse Festival 15.-17.6.

Suomalaiset kovassa kunnossa Bastionin kouluradoille
Hamina Bastioni Horse Festivalin koulukilpailusta on tulossa suomalaisittain mielenkiintoinen. Kotimaiset kärkinimet, tuore PM-mitalisti Nina Pölönen ja lupaavan paluun kilpakentille tehnyt Terhi Stegars, osoittivat viime viikonloppuna Laakson PM-kilpailuissa olevansa hyvässä kunnossa.

Hallitseva suomenmestari Pölönen ratsasti Sans Soucilla sunnuntaina GP-kürissä 67,200% suorituksen, ja ansaitsi sillä PM-pronssia.
- Olen erittäin tyytyväinen suoritukseen. Mitalia en osannut näistä kilpailuista odottaa, vasta neljä starttia GP-kürissä tehnyt Pölönen sanoi.

Lannemurtumasta kärsinyt Stegars ei ole kilpaillut sitten lokakuun Helsinki International FIM Horse Shown. Hyvähermoinen kilpailija teki kuitenkin Valetilla lähes virheettömän ohjelman ja sijoittui viidenneksi tuloksella 64,450%.

- Nyt kun minulla on yksi kisa takana, uskallan pistää Haminassa vielä vähän enemmän peliin, alkuviikosta vielä kotiin Saksaan 25 hevosta ratsastamaan matkannut Stegars lupasi.

Kärkiratsukot saivat kiitosta tuomareilta ja Kyrklundilta
- Suoritukset olivat tasokkaita. Ratsukot, joilla on suhteellisen vähän kokemusta kansainvälisistä Grand Prix -luokista, eivät yleensä yllä näin korkeisiin pisteisiin, totesi PM-kilpailujen tanskalainen tuomari Kurt Christensen.

Laaksolla paikalla ollut suomalaisratsukoiden valmentaja Kyra Kyrklund yhtyi tuomareiden sanoihin.
- Nina ja Terhi ovat vahvoja kilpailijoita. He ovat keskittyneitä ja tekevät työnsä hyvin kun pääsevät radalle. Ninan kanssa olen tehnyt töitä jo pidempään. Terhiä seurasin nyt ensimmäistä kertaa tarkemmin. Olen hyvin tyytyväinen näkemääni työskentelyyn sekä verryttelyssä että radalla, Kyrklund sanoi.

Grand Prix, Pas de Deux ja kür
Hamina Bastionissa suomalaisratsukot tulevat saamaan kovan vastuksen ruotsalaisilta maajoukkueratsastaja Jennie Larssonilta ja Pernilla Olssonilta. Suomalaisratsukoista Pölösen ja Stegarsin lisäksi GP-luokissa kilpailevat Julia Alfthan - Chirocco, Pia Varjonen - Lester ja Timo Rokkanen - Loboss Loving Art.

Suorituksia on arvioimassa kolme ulkomaista tuomaria. Päätuomarina on uransa aikana useissa arvokilpailuissa ja maailmancupeissa arvostellut hollantilainen Ghislain Fourage. Muut tuomarit ovat Dr. Igor Kogan, Venäjä, Heriette Habenicht, Tanska ja kotimaiset Pertti Paloheimo ja Irmeli Summanen.

Ratsukot aloittavat perjantai-iltana Tapiola Grand Prixllä. Lauantaina on iltapäivällä mielenkiintoinen pariratsastus musiikilla eli Pas de Deux Kür. Suomalaisratsukoista pareina kilpailevat Terhi Stegars - Filur ja Nina Pölönen - Riverbank Raffaldo, Julia Alfthan - Chirocco ja Timo Rokkanen - Bartnik, ja Hanne-Mari Kiuttu - Rodin ja Kati Koiso - Wapita. Sunnuntai huipentuu vapaa-ohjelmaan musiikilla eli Küriin.

Bastionissa kilpailee myös 11 kansallista ratsukkoa Prix St Georges -luokissa. Laakson kilpailujen perusteella valittiin vielä Kati Koiso / Wapita, Timo Rokkanen / Bartnik ja Hanne-Mari Kiuttu / Rodin. Esteluokkien osallistujalistaan lisättiin Marika Rättö / Cornetta.
 
Lisätietoa kilpailusta ja täydelliset osallistujaluettelo: www.helsinkihorseshow.fi/bastioni
Lisätietoa FEI Nations Cup -sarjasta: www.horsesport.org/s/results/standings.htm