Bastionissa ratsukot pian radalle

1.6.2010

Hamina Bastionissa järjestetään 26.-28. kesäkuuta kansainvälinen Hamina Bastioni Horse Festival. Hevostapahtuma tarjoaa huippu-urheilua este- ja kouluratsastuksessa sekä hevosviihdettä ja -kulttuuria Bastionin historiallisten linnoitusmuurien ympäröimänä.

Hamina Bastioni Festivalin urheilulliset kohokohdat esteratsastuksessa ovat:
- perjantaina 26.6. Grand Prix Qualification
- lauantaina 27.6. Hamina Grand Prix
- sunnuntaina 28.6. FEI Nations Cup -joukkuekilpailu, jossa ovat mukana neljän maan, Ruotsi, Tanska, Norja ja Suomi, joukkueet.

Kouluratsastuksen Pohjoismaiden mestaruusluokat ovat:
- lauantaina noin klo 13.30 alkaen Nordic Championships - joukkuekilpailu.
- sunnuntaina noin klo 12.30 alkaen Nordic Championships - henkilökohtainen kilpailu.

Kolmipäiväisen tapahtuman joka näytöksessä on kilpailuluokkien lisäksi viihdenäytös - Festival Entertainment. Linnoituksen historiallisissa holveissa voi käydä hevosvarusteostoksilla ja nauttimassa maukkaasta ruoasta. Lauantai-illan kruunaa Bastioni After Ride Music Party. Järjestäjä odottaa kesän kansainväliseen huipputapahtumaan 15 000 kävijää. Näytökset alkavat päivittäin klo 9.00. Liput näytöksiin maksavat 15-49 €. Katsomo on katettu.

Esikisat polkaisevat viikon käyntiin

Tänä vuonna Hamina Bastioniin pääsevät kilpailemaan ensimmäistä kertaa myös alue- ja kansallisen tason ratsukot, sillä kisaviikon tiistaina kisa-areenalla järjestetään esikisat. Olosuhteet vastaavat kansainvälisiä kisoja ja radat ovat Aki Ylänteen käsialaa. Luokkien parhaat ratsukot pääsevät mukaan viikonlopun Hamina Bastioniin tai lokakuiseen Helsinki International Horse Showhun.

Vuoden Hevonen Luxus on kisamaskotti

Vuoden Hevonen, Luxus, on yksi Hamina Bastionin nelijalkaisista tähdistä. Tapahtuman ensimmäinen virallinen kisamaskotti Luxus on 15-vuotias eestinponi. Se voitti Libressen järjestämän Pohjoismaiden Vuoden Hevonen -kilpailun. Luxus on siis samalla tämän vuoden Hamina Bastionin ihka ensimmäinen Pohjoismaiden mestari!!

Vuoden Hevonen -kisaan lähetettiin suosikkihevosen valokuvia, jotka olivat esillä Libressen nettisivuilla. Ihmiset äänestivät suosikkiaan ja äänten perusteella valittiin kahdeksan finalistia. Suuri loppukilpailu pidettiin Tukholmassa, Stockholm International Horse Show´ssa viime marraskuussa. Kuuluisa ruotsalainen esteratsastaja Helena Lundbäck palkitsi voittajan erityismuotoillulla loimella ja satulahuovalla. Omistaja Petra Andrejev sai vuodeksi Libresse-tuotteita. Luxus komeilee myös Vuoden Hevonen 2009 -kilpailun mainosjulisteessa.

Hurmaava ruuna voitti kisan lähes 10 000 hevoskuvan joukosta. Haminalaisen Luxuksen parhaita puolia ovat liehuva, valkoinen harja ja häntä sekä luonnollisesti valokuvauksellisuus. Luxus esiintyy Hamina Bastionin areenalla väliajoilla, ja se on kisojen maskotti. H-hetkeen poni valmistautuu lomaillen laitumella. Tervetuloa tapaamaan Luxusta ja muita kansainvälisiä tähtiä Hamina Bastioniin!

Lisätietoa: www.helsinkihorseshow.fi/bastioni/