Ben Maherille esteratsastuksen olympiakultaa

4.8.2021

Iso-Britannian Ben Maher voitti esteratsastuksen olympiakultaa upealla 12-vuotiaalla ruunalla Explosion W Tokion Equestrian Parkissa. Ratsukko hyppäsi uusinnan virhepisteittä nopeimmassa ajassa 37,85 sekuntia.

Peder Fredricson (vas.), Ben Maher ja Maikel van der Vleuten. Kuvat FEI.

 

Maher voitti jo karsintakilpailun ja oli yksi kuudesta Santiago Varelan rakentaman muhkean 165 cm korkuisen perusradan virhepisteittä suorittamasta ratsukosta. Henkilökohtaiseen mitalikilpailuun pääsi vain 30 karsinnan parasta ratsukkoa, jotka lähtivät luokaan puhtaalta pöydältä. Mitali oli kuuden arvokilpailumitalisti Maherin ensimmäinen henkilökohtainen kulta. Lontoon olympialaisissa hän voitti joukkuekultaa.

 

Peder Fredricson ja All In.

 

Hopealle ratsasti Rion olympialaistenkin hopeamitalistiratsukko Peder Fredricson ja All In. Ruotsalaisratsukon uusintaradan aika oli 38,02 sekuntia ja Alankomaiden pronssimitalisti Maikel van der Vleutenin ja Beauville Z:n aika 38,90. Uusinta olikin äärimmäisen jännittävä, sillä myös neljänneksi sijoittunut Henrik von Eckermann ja King Edward, viides Malin Baryard-Johnsson ja Indiana sekä isäntämaan edustaja Daisuke Fukushima ja Chanyon hyppäsivät sen virheittä.

 

Maikel van der Vleuten ja Beauville Z.

 

Perjantaina Tokiossa hypätään joukkuekilpailun karsinta ja lauantaina 10 parasta joukkuetta kilpailee joukkuemitaleista. Joukkuekisaa voi seurata Yle Areenassa lauantaina klo 13 alkaen.

 

Olympiakultamitalistit Ben Maher ja Explosion W. 

 

Täydet tulokset:  LINKKI