Daniela Simolalle nuorten SM-kultaa

15.8.2021

Vasta 16-vuotias Daniela Simola nappasi kultaa ensimmäisissä nuorten SM-kilpailuissaan. Vielä juniori-ikäinen Simola halusi haastaa itseään ja valitsi astetta vaativamman sarjan, jossa estekorkeus on aina 145-tasolla.

Nuorten Suomen mestari Daniela Simola ja Vodka Star. Kuvat Hanna Heinonen.

 

”Ihan uskomaton fiilis. Koska nuoret hyppäävät isompaa, tuntui fiksulta hypätä sillä tasolla. Saan näin enemmän kokemusta”, ensi kaudella junioreiden EM-kilpailuihin tähtäävä Simola kertoo.

Simola ratsasti kylmän viileästi myös finaalipäivän molemmat kierrokset, eikä päästänyt muita edelleen.

”Ennen viimeistä päivää vähän jännitti, mutta kun pääsin ratsastamaan, se unohtui. Viimeisellä kierroksella tein parhaani ja luotin hevoseen.”

Vodka Star on tullut ratsastajalle tämän vuoden alussa Maiju Mallatin valitsemana, videon perusteella. Naantalilaista ratsukkoa valmentavat Miia Loponen ja Aki Ylänne. Hevosperheen viikonloppu oli täydellinen, sillä pikkusisko Mathilda voitti lauantaina ponien Suomen mestaruuden.

 

Liida Lehtonen ja Cedrick.

 

Nuorten hopeaa voitti Liida Lehtonen ja Cedrick. Lehtonen, 21, kilpaili viimeistä vuottaan nuorissa, eikä suunnitelmissa ollut palata Seinäjoelta kotiin Kausalaan ilman mitalia.

”Ajattelin, että suutun, jos en saa täältä mitalia. Olen todella tyytyväinen”, hän hymyilee pilke silmäkulmassa.

Lehtonen voitti ensimmäisen mitalinsa, ja SM-kisat ovat hänelle vasta uran toiset. Ennen Seinäjokea hän kilpaili nuorten EM-kilpailuissa Portugalissa.

”Nämä ovat ensimmäiset kilpailut EM-kisojen jälkeen, joten olen vähän huono arvioimaan SM-ratojen teknisyyttä. Radat olivat mielestäni sopivat tälle tasolle.”

Puolasta hankittu Cedrick on Lehtosen tallin ainoa tämän tason kilpahevonen. Opiskelu Kauppakorkeakoulussa jäi hevosalan varjoon. Lehtonen pitää Iitissä 30 hevosen yksityistallia, valmentaa ja ratsuttaa hevosia.

 

Pipsa Koski ja Iprimero.

 

Pronssia voittanut Pipsa Koski kehuu hevostaan Iprimeroa. Se on ollut Koskella vasta vähän aikaa, eikä yhteisiä 140-ratoja ollut takana useita.

”Lähdin tekemään sen mihin pystyn. Iprimero oli kakkosvaihtoehtoni luokkaan, koska meillä on vähän kokemusta tältä tasolta. Hevonen on mahtava, yritteliäs ja varovainen.”

Seinäjoelta lähtöisin oleva Koski on valmentautunut 1,5 vuotta Sanna Backlundin luona Janakkalassa. Hänellä on käytössään kolme kisahevosta. Koski aloittaa ratsastuksen ohessa tradenomiopinnot Hämeenlinnan ammattikorkeakoulussa.  

 

Esteratsastuksen Suomen mestaruuskilpailut 2021
Seinäjoen Ravikeskus
Tulokset 15.8.
Nuoret 3. osakilpailu, 140/145 cm, Prix de Hankkija

Nuorten ratsastajien 3. SM-osakilpailu, 140 cm + 145 cm arv. 2 kierrosta.
Prix De Hankkija, 10 lähtijää ja 3 sijoittuu
1) Liida Lehtonen – Cedrick 11, Nastolan Urheiluratsastajat 4, 2) Daniela Simola – Vodka Star, Rusko Riding Team 8, 3) Netta Viide – Calvady Z, ABC Ratsastajat 12, 3) Pipsa Koski – Iprimero, Hattel Riders 12,…
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/599993

                         

Nuorten Suomen mestaruus 2021

Kultaa Simola Daniela / Vodka Star 9,00
Hopeaa Lehtonen Liida / Cedrick 11 12,06
Pronssia Koski Pipsa / Iprimero 14,24

4) Viide Netta / Calvady Z 27,71
5) Virtanen Antonia / Alma-Lotta R 28,95
Täydet tulokset: LINKKI