Eduskunnan Hevosystävien Seuralta lahjoitus SRL: lle

18.12.2009

Eduskunnan Hevosystävien Seura julkisti tänään eduskuntatalon edessä järjestetyssä tapahtumassa kohteet, joille se rahoittaa ravurinsa Bokallen ansaitsemia palkintorahoja. Lahjoitusten kokonaissumma on 22 500 €. Suomen Ratsastajainliitto sai tästä yhteensä 7000 € paralympiaprojektiin ja nuorisotyöhön.

"Olemme iloisia siitä, että voimme Bokallen ansaitsemien rahojen avulla auttaa hevosalaa ja olla myötävaikuttamassa siihen, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori pääsee nauttimaan hevosten tuottamista elämyksistä", eduskunnan Hevosystävien Seuran puheenjohtaja Jari Leppä muotoili."Haluan myös kiittää Bokallen valmentaja ja kasvattaja Pekka Luukkosta siitä, että hän hevosen meille vuokraamalla on mahdollistanut tämän kaiken."

Leppä kertoi ehdotuksia avustuskohteista tulleen kerholle todella paljon. Niiden myötä avustusten saajien lista on ilahduttavan laaja ja käsittää lähes koko hevosharrastuksen muotojen kirjon, pienimpiäkään hevostyttöjä ja poikia unohtamatta.

Avustuskohteet:

1. Suomenhevonen 102 vuotta - 102 keinuhevosta päiväkoteihin -projekti (vastaanottaja Kuntaliitto) 8000€
2. Suomen Ratsastajainliitto ry / Vammaisratsastuksen paralympiaprojekti 5000€
3. Raviurheilun nuorisotoiminta /Alueellinen nuorisovastaava 5000€
4. Suomen Ratsastajainliitto ry/ Nuorisotoiminta, Sinettiseurat 2000€
5. Metsäkylän Ratsastuskeskus Oy / Sosiaalipedagoginen hevostoiminta 1000€
6. Suomen Työhevosseura ry /Nuoriso ja työhevoset 1000€
7. Hessi-tallin vanhempainyhdistys ry / Joulujuhla 500€

Eduskunnan Hevosystävien Seura on kansanedustajien ja muiden eduskunnassa työskentelevien hevosista kiinnostuneiden kerho. Kerho on vuokrannut suomenhevosori Bokallen ravikilpailukäyttöön ja lahjoittaa hevosen juoksemia rahoja hyväntekeväisyyteen. Hyväntekeväisyyden kohteena on lasten ja nuorten toiminta, johon liittyy jollain lailla hevonen.

Mukana palkitsemistilaisuudessa olivat Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall, vammaisratsastuksen EM-hopeaa voittanut Jaana Kivimäki sekä Suomen Ratsastajainliiton nuorisopäällikkö Nina Kaipio.

  Jaana Kivimäki ja Bokalle


SRL:n nuorisopäällikkö Nina Kaipio ja Bokalle