Eemil Porola aloitti voitolla Scandinavian Derbyssä

20.4.2023

Vuoden yksi suurimmista pohjoismaisista reining-kilpailuista, Scandinavian Derby 2023, alkoi keskiviikkona Ruotsin Skånessa. Kilpailuissa on tasan 100 hevosta. Paikalla ovat pohjoismaiden parhaimmat reining ratsastajat sekä saksalaisia ja hollantilaisia kovia nimiä. Suomalaisista paikalla ovat tutut nimet Eemil Porola, Teija Pietilä, Elena Wuorimaa ja Maria Astikainen sekä tuoreimpana ratsastajana Alisa Virpi. Mukana tukijoukoissa ovat reining-komiteasta Anna Porola ja Tomi Wuorimaa.

Kuva Tomi Wuorimaa.

 

Keskiviikkona suomalaiset ottivat jo kaksi luokkavoittoa. Eemil Porola ja Guntinius nappasivat NRHA Intermediate Non Pro ykkösen, huikeilla pisteillä 142.  Porola, 15, palkittiin juuri viime viikonloppuna Tampereella Vuoden ratsastusnuoreksi. Porola ja Guntinius voittivat myös lapsiratsastajien vuoden 2022 valiomerkin. Alisa Virpi ja Gunners Doll Lena puolestaan voittivat Ride&Slide L2 openin 70,5 pisteen tuloksella.

Reiningin ranking-ykkönen senioreissa vuonna 2022, Maria Astikainen, ja Gun Secorima saavuttivat Ruotsissa kuudennen sijan NRHA Intermediate Openissa pistein 139.5. Teija Pietilä ja Wicked West Chic olivat jaetulla viidennellä sijalla level1 Scandinavian Derby ensimmäisellä kierroksella tuloksella 139,5 pistettä.

 

Tulokset

17.4.-22.4. Spring Break-Scandinavian Derby, Hälldala Ranch-Tomelilla, Ruotsi