Elena Wuorimaa ja One Last Nite toiseksi NRHA Scandinavian Derbyssä

24.4.2022

NRHA Scandinavian Derby Level 1 ja Level 4 kilpailtiin Ruotsin Axvallassa. NRHA Non Pro Derby -luokka on amatöörien korkeimman tason luokka. Sen karsintaluokka ratsastettiin perjantaina ja finaali lauantaina. Level 1 -luokassa oli 16 ja Level 4 -luokassa 12 ratsukkoa, ja näissä kaksi Suomesta. 20-vuotias Elena Wuorimaa ja One Last Nite sekä youth ratsastaja, 16-vuotias Ruut Vidgren hevosellaan Sharp Starlight.

Elena Wuorimaa ja One Last Nite. Kuva Wuorimaa

Tiedote NRHA Finland

Non Pro derbyn molemmat levelit voitti ruotsalainen Carl Bernadotte hevosella Busy Make N Millions pistein 144. Elena Wuorimaa ja One Last Nite sijoittuivat jaetulle toiselle sijalle molemmissa leveleissä (L1 ja L4). L1-luokassa kakkossijan jakoivat kolme ratsukkoa ja L4-luokassa neljä ratsukkoa. Wuorimaan pisteet olivat 143,5.

”Luokka oli erittäin tasainen ja kovatasoinen, mistä kertoo se, että jaetulle toiselle sijalle sijoittui neljä ratsukkoa ja vain puolen pisteen erolla voittajaan. Puoli pistettä on pienin piste-ero reiningissä”, Elena Wuorimaa kertoo.

Ruotsissa Non Pro -taso on noussut huimasti viimeisen vuoden aikana. Wuorimaa oli tyytyväinen siihen, että kilpailu oli hänelle henkisesti haastava ja osallistujamäärältään suurempi, kuin koskaan aiemmin.

”Erityisenä haasteena on saada heti näin alkukauteen viritettyä hevonen kisakuntoon rankan talven jälkeen. Se vaatii paljon sekä hevoselta että ratsastajalta.”

Ruut Vidgren ja Sharp Starlight. Kuva NRHA Finland

Ruut Vidgrenin lopullinen sijoitus oli 11. (L4) ja 14. (L1). Se oli hyvä suoritus nuorelta ratsastajalta kovassa seurassa. Vidgren on nuorin suomalainen derbyyn osallistunut ratsastaja.

Myös Teija Pietilä ja Wicked West Chic ja nuori Eemil Porola, 14 ja Guntinus tekivät kilpailussa erinomaista tulosta matalammalla tasolla.

 

Lännenratsastustulokset SRHA Spring Break, Ruotsi
Täydet tulokset: www.netw0rk.se/livescore/index.php?class_id=2181