Elisabet Ehrnrooth ja Daytona hallitsivat upeasti Pohjola Small Tour finaalia

26.9.2021

Elisabet Ehrnrooth ja vasta 8-vuotias upea Daytona keräsivät vapaaohjelmallaan Hyvinkäällä ratsastetussa Pohjola Small Tour finaalissa tuloksen 73,830 prosenttia. Kyseessä oli lupaavan ratsukon ensimmäinen kür Intermediare-tasolla, joten Ehrnrooth oli syystäkin silminnähden tyytyväinen huipputulokseen.

Pohjola Small Tour finaalin voittajat Elisabet Ehrnrooth ja Daytona. Kuvat Hanna Heinonen.

 

”Olen todella, todella tyytyväinen. Me lähdemme Daytonan kanssa treenaamaan, jotta voimme olla vieläkin parempia”, nauraa Ehrnrooth hevostaan taputtaen. Ehrnroothin ratsu Daytona on vasta 8-vuotias ja näyttää suorittavan tällä tasolla varmoin ottein. Hevonen tuli Ehrnroothille vasta syyskuussa 2020, ja ratsastaja toivoo siitä tulevaa GP-ratsuaan.

Anna von Wendt sijoittui Pohjola Small Tour finaalissa toiseksi hevosellaan Sir Skyfall prosentein 70,975. Ohjelma alkoi todella lupaavasi, mutta ratsukko sai aikaiseksi pientä draaman kaartakin.

”Laukkaohjelmassa menin aivan sekaisin. Yritin improvisoida, mutta se meni aivan plörinäksi. Nuorille ratsastajille vinkki, älkää improvisoiko vaan pysykää koreografiassa”, aina iloinen von Wendt naurahtaa.

Von Wendt kertoo hevosensa Sir Skyfallin kehittyneen paljon viime kaudesta, ja koska kyseessä oli viime kauden vapaaohjelma, nyt paljon kootummin liikkuva Sir Skyfall jäi musiikista jälkeen todella paljon.

”Hevonen oli todella hyvä, nyt voin vain katsoa peiliin.”

Kolmannelle sijalle Sunrise Avenuen musiikin tahtiin liiteli Janni Martikainen ratsullaan Conrando v/d Cadzandhoeve (70,260%). Ratsukko osallistui myös lauantain PSG-tason luokkaan ja paransi nyt tulostaan parilla prosentilla.

”Rata oli energinen, olen tyytyväinen. Kakkosissa tuli kuitenkin virhe, ja vaikka pääsin kyllä korjaamaan sen, taitaa se silti näkyä prosenteissa.”

Kilpailu oli myös päätös Martikaisen ratsun ”Korpun” hienolle uralle.

”Oloni on myös hieman haikea, sillä nämä olivat 19-vuotiaan Korpun viimeiset kilpailut. Se on antanut minulle niin paljon, meillä on takana kuusi yhteistä kautta, enkä voisi toivoa enempää. Tähän on hyvä lopettaa, ja päästää Korppu ansaitulle eläkkeelle.”

Neljännelle sijalle Pohjola Small Tour finaalissa ratsastivat Sonja Lesch ja Kom Snowwhite 68,825 prosentin tuloksella.

”Tämä oli ensimmäinen kürini ikinä. Olen niin onnellinen, onnellisesti maalissa. Se on hienoa. Olen tyytyväinen jo siihen, että pääsimme tänne, joten ei tulokseenkaan voi olla kuin tyytyväinen”, ihastelee Lesch.

Viidenneksi finaalissa sijoittui Jenni Linna hevosellaan Franziskaner prosentein 67,265.

”Hyvin meni, olen tyytyväinen. Tämä oli ensimmäinen yhteinen kürimme. Luulin, että olimme musiikista jäljessä, joten hieman tuli hätiköityä, mutta kyllä se siitä. Tarvitsemme vain hieman rentoutta suorittamiseen”, pohtii Linna.

 

Kansalliset kouluratsastustulokset 26.9.
Stable Nova, Hyvinkää

Pohjola Small Tour Finaali, Intermediare I, 5 lähtijää ja 5 sijoittuu.
1) Elisabet Ehrnrooth – Daytona, Helsingin Ratsastajat 73.830%, 2) Anna von Wendt – Sir Skyfall, Björkboda Dressage 70.975%, 3) Janni Martikainen – Cornando v/d Cadzandhoeve, Helsingin Ratsastajat 70.260%, 4) Sonja Lesch – Kom Snowwhite, Helsingin Ratsastajat 68.825%, 5) Jenni Linna – Franziskaner, Salon Ratsastusseura 67.265%.

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/618454

Tiedote Milja Marttinen