Elmo Jankari tyytyväinen EM-päätöspäivänä

1.9.2019

Elmo Jankari ja Duchess Desiree saivat kaksi pudotusta rataesteradalta EM-kenttäratsastuksessa, mutta Jankari oli silti tyytyväinen, sillä kyseessä oli tamman ensimmäinen arvokisa pitkän sairasloman jälkeen.

Elmo Jankari ja Duchess Desiree esteradan viimeisellä esteellä. Kuva: Peter Nixon.

Elmo Jankari tyytyväinen EM-päätöspäivänä

Elmo Jankari ja Duchess Desiree saivat sunnuntaina kaksi pudotusta kenttäratsastuksen EM-kilpailujen päätöspäivän estekokeessa. Siitä huolimatta Jankari oli hyvin tyytyväisellä mielellä.

- Olisi ehkä pitänyt antaa hevoselle enemmän kaulaa sillä kaksoissarjalla, jolla pudotukset tulivat. Olen muuten kuitenkin tyytyväinen ratsastukseeni ja varsinkin siihen, että DD ravasi todella hienosti aamun hevostarkastuksessa, se liikkui varmaan paremmin kuin moneen vuoteen, Jankari iloitsi.

- Tärkeintä on se, että DD oli erinomaisessa kunnossa aamulla ja että se osoitti palanneensa takaisin tälle tasolle kahden vuoden tauon jälkeen. Se ei ole vielä ihan samassa kunnossa kuin esimerkiksi Rion olympiavuonna 2016, mutta uskon että ensi talven jälkeen se on entistä vahvempi.

- Tämä kilpataso on hevoselle ehdoton maksimi, eikä sitä ole kilpailutettu sillä kovin usein, maksimissaan kerran vuodessa. Suurin osa kilpailuista tehdään alemmalla tasolla, jottei hevonen joutuisi liian lujille.

Kilpailukausi jatkuu tiiviinä, sillä ensi viikonloppuna Elmo nähdään Sanna Siltakorven kanssa Puolan Sopotissa.

- Menen siellä Sorayalla neljän tähden pitkän kisan ja meillä on muitakin hevosia mukana. Pidämme EM-kisan ratkettua joukkueenjohtaja Lizzel Winterin johdolla palaverin syksyn suunnitelmista. Nyt syksyn ainoa tavoite on saada yksilöpaikka Tokion olympialaisiin ja sitä varten täytyy luoda paras mahdollinen taktiikka.

EM-kultaa voitti Saksan Ingrid Klimke, joka näin uusi kahden vuoden takaisen mestaruutensa ratsulla SAP Hale Bob OLD. Hopeaa sai Saksan Michael Jung - FischerChipmunk FRH. Ratsukko pudotti esteradalla yhden puomin. Pronssille nousi Irlannin nuori Cathal Daniels - Rioghan Rua. Elmo Jankari ja Duchess Desiree olivat lopputuloksissa sijalla 42.

Joukkuekultamitalin otti Saksa ennen Iso-Britanniaa ja Ruotsia. Jaossa olleet olympiapaikat menivät Ruotsille ja neljänneksi sijoittuneelle Ranskalle.

Henkilökohtaiset lopputulokset: https://www.longinestiming.com/equestrian/2019/longines-fei-eventing-european-championships-luhmuhlen/resultlist_01J.html

Joukkuetulokset: https://results.hippodata.de/2019/1715/docs/final_result_team.pdf