Elmo Jankarilla ja Sorayalla loistava viiden tähden maasto Paussa

24.10.2020

Elmo Jankarille ja ja Sorayalle maailman vaikeimman tason maastorata ei tuottanut vaikeuksia, lähinnä piti hieman hillitä hevosen menohaluja.

Elmo Jankari ja Soraya Paussa, kuva SRL Peter Nixon.

Olympiaratsastaja Elmo Jankari kilpaili tammalla Soraya Paussa viiden tähden tason kenttäkilpailun maasto-osuuden lauantaina. Tänä vuonna Pau on maailman ainoa viiden tähden kilpailu.

Ratsukko teki loistavaa työtä ja selvitti viiden tähden esteet ja tehtävät ongelmitta kerryttäen radalta vain hieman yliaikaa, 3,6 virhepisteen verran.

– Rata oli maailman vaikeinta tasoa. Soraya oli tänään erittäin, erittäin hyvä, ja lunasti enemmän kuin hienosti kaikki odotukset, vastasi hyvin kaikkeen ja oli rohkeana mukana. Kaikki toimi kuten oli suunniteltu ja toivottu, Jankari kertoo.

– Soraya hyppää vaikka kuinka isoa. Osa tehtävistä oli sille vaikeita lähinnä siksi, että se on tosi vahva ja tehtävissä oli paljon käännöksiä, minkä vuoksi jouduin ottamaan parissa kohdassa tempoa alas. Tämä oli hevosen ja itseni paras tulos tältä tasolta, olen oikein tyytyväinen.

Huomenna kilpailu ratkeaa rataesteillä. Sitä ennen kenttähevosia palautellaan huolella, ja niiden on läpäistävä uusi hevostarkastus ennen jatkoon pääsyä.

– Soraya käveli tunnin verran maaston jälkeen, ja on nyt lepäilemässä. Rata oli 6,5 kilometriä pitkä, illan mittaan näkee paremmin, miten se reagoi ja kuinka sille on kertynyt maitohappoja lihaksiin. Kaikki hypyt ja lähestymiset olivat hyviä, ja mitään ulkoista haaveria sillä ei näy.

Soraya on erittäin kuuma ja menevä hevonen, eikä koulukokeessa malttaminen ole sen vahvuus. Kouluosuuden jälkeen ratsukko oli 44. tilalla. Maastokokeen jälkeen kaksikko nousi 23. tilalle.

24.10. Kenttäratsastusta CCI5*-L Pau, Ranska / https://www.event-pau.com/

Väliaikatilanne koulukokeen ja maaston jälkeen:
1) Laura Collett - London 52, GBR 21.3
2) Piggy March - Brookfield Inocent, GBR 22.2
3) Tim Price - Wesko, NZL 23.4
...23) Elmo Jankari - Soraya, FIN 42.6

Tulokset: https://results.worldsporttiming.com/event/33/competition/875/result_
Tulospalvelu: https://results.worldsporttiming.com/event/33