Elmo Jankarilla onnistunut avaus EM-kenttäratsastuksessa

30.8.2019

Elmo Jankari ja Duchess Desiree ratsastivat Luhmühlenin koulukokeessa sijalle 23.

Elmo Jankari ja Duchess Desiree sulkutaivutuksessa. Kuva: Peter Nixon.

Elmo Jankarilla onnistunut avaus EM-kenttäratsastuksessa

Elmo Jankari ja Duchess Desiree tekivät onnistuneen koulukokeen kenttäratsastuksen EM-kilpailuissa Saksan Luhmühlenissä perjantaina. Lopputulos oli 68, 19 prosenttia, mikä on kenttäratsastuksen virhepisteinä -31,80. Ratsukko on siten koulukokeen jälkeen sijalla 23. Erot kärjessä ovat sangen pieniä tässä vaiheessa kisaa, joten mikään ei ole vielä ratkennut.

Elmo ja Duchess Desiree onnistuivat tänään erityisen hyvin lisätyssä ravissa ja käynnissä. Laukanvaihtoihin tuli kuitenkin pieniä epätarkkuuksia ja lisäksi ratsukko aloitti ohjelman myöhästyen hieman 45 sekunnin määräajasta, mistä seurasi pistevähennys ja muutaman sijaluvun menetys.

- Rata onnistui hyvin siihen nähden, että verryttelyssä oli kaikenlaista säätöä, Elmo kertoo.

- En olisi millään uskonut, että myöhästyin lähdöstä. Tarkistimme asian videolta ja näinhän se oli, pari sekuntia meni yli.

- Kansainväliset kuolainsääntöjen tulkinta on muuttunut kauden aikana pari kertaa ja mieluiten käyttämäni kuolain on ollut välillä sallittu ja välillä kielletty. Nyt jouduin viime hetkellä vaihtamaan kuolainta verryttelyssä ja radalla oli pakko ratsastaa varovaisesti.

- Laukkaohjelmassa olen yleensä saanut hevosen ratsastettua paremmin takaa eteen ja tuntumalle, mutta tänään se ei oikein onnistunut. Sen takia vaihdotkin menivät huonosti.

Lauantain maastoon Elmolla on yksi ainoa suunnitelma:

- Puhtaasti ja ajassa, hän kertoo.

- Viimeisenä lähtijänä ehdin hyvin nähdä, miten rata toimii ja ratsukot selviävät eri esteistä.

Maastokokeeseen Sanna Siltakorpi - Bofey Click starttaavat klo 13.00 Suomen aikaa. Elmo Jankarin ja Duchess Desireen starttiaika on 16.16. Kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä esimerkiksi Yle Areenasta.

 

Tulokset:

EM-kenttäratsastus Luhmühlen, tilanne koulukokeen jälkeen (73 osanottajaa): 1) Michael Jung – fischerChipmunk FRH GER -20,90, 2) Ingrid Klimke – SAP Hale Bob OLD GER -22,20, 3) Laura Collett – London 52 GBR -25,50, 4) Kai Rüder – Colani Sunrise GER ja Thibaut Vallette – Quing du Briot ENE HN FRA -25,80, ...23) Elmo Jankari - Duchess Desiree FIN -31,80.

Tilanne joukkuekilpailussa: 1) Saksa -68,90, 2) Iso-Britannia -85,70, 3) Belgia -90,90, 4) Ranska -82,80, 5) Irlanti -94,10.

 

Kilpailun tulosseuranta ja aikataulut: https://www.longinestiming.com/equestrian/2019/longines-fei-eventing-european-championships-luhmuhlen

https://live.rechenstelle.de/2019/luhmuehlen_euro/leaderboard01.html