Elmo Jankarille hyvä kokonaisuus Paussa

25.10.2020

Elmo Jankari ja Soraya tekivät hyvän kisan Ranskan Paussa, jossa käytiin tämän vuoden ainoa viiden tähden kenttäratsastuskilpailu. Ratsukko oli lopputuloksissa sijalla 21.

Elmo Jankari ja Soraya 243 lauantain maasto-osuudella. Kuva: SRL / Peter Nixon.

Elmo Jankari ja Soraya 243 päättivät Paun viiden tähden kilpailun onnistuneeseen rataestekokeeseen. Onnistuminen oli lähes täydellistä, ainoastaan viimeinen este putosi ja lisäksi ratsukko sai 4 sekuntia yliaikaa. Jankari oli lopputuloksissa sijalla 21. Kisaan lähti alun perin 49 hevosta ja 34 niistä sai lopputuloksen.

- Soraya oli tänään esteradalla oikein hyvä oma itsensä. Joskus se jännittyy, jos joudumme odottamaan vuoroamme radalla pitkään, mutta tänään päästiin sujuvasti liikkeelle je hevonen hyppäsi hyvin. Viimeisen esteen pudotus harmitti, mutta ei sillä kuitenkaan ollut kovin suurta vaikutusta lopputuloksiin, kertoi Elmo, joka oli sunnuntai-iltana jo ajamassa kisapaikalta kotia kohden.

Tämän vuoden kilpailukausi päättyi Sorayan osalta Pauhun. Ensi vuonna Elmo on vakavissaan harkinnut osanottoa Badmintonin viiden tähden kilpailuun, joka järjestetään toukokuussa. Parin viikon päästä Elmo ja Sanna Siltakorpi kilpailevat Italian Pratoni del Vivarossa.

- Tällä tietoa mukana ovat minulla Duchess Desirée sekä Amaris. Sanna starttaa Bofey Clickillä ja lisäksi reissussa on Aada Puranen, joka kilpailee omalla Dioradus G -hevosellaan.

- Sen takia oli tärkeä päästä tänne ratsastamaan. Näistä kovimmista radoista pitää saada kokemusta.

Lauantain kova maastokoe verotti kilpailijoita. Viisi hevosta jätettiin kokonaan esittämättä sunnuntain hevostarkastuksessa ja yksi esitetty hevonen hylättiin. Jankarin Soraya ravasi pirteästi hevostarkastuksessa.

Paun kilpailu oli tänä vuonna ainoa viiden tähden tason kilpailu, joka pystyttiin järjestämään. Kentucky, Badminton, Luhmühlen, Burghley ja Adelaide jouduttiin peruuttamaan. Paussakin oli yleisömäärää rajoitettu, jotta kilpailut saatiin turvallisesti vietyä läpi.

Kilpailun kärki oli todella kova. Iso-Britannian ratsukot hallitsivat kisaa ja ottivat kaksi ensimmäistä sijaa. Laura Collet ja Piggy French veivät kärkisijat. Uuden-Seelannin Tim Price oli kolmas.

Tulokset CCI5*-L Pau: 1) Laura Collett – London 52 GBR -21,3, 2) Piggy March – Brookfield Inocent GBR -22,2, 3) 3) Tim Price – Wesko NZL -24,2, 4) Alexander Bragg – Zagreb GBR -24,9, 5) Tom McEwen – Toledo de Kerser GBR -27,0, … 21) Elmo Jankari – Soraya 243 48,2.