Elmo Laiho aloitti EM-urakkansa Ruotsissa

26.8.2021

Kenttäratsastuksen nuorten ja juniorien EM-kilpailuissa nähtiin torstaina kouluradalla Elmo Laiho - Elsa's Isabelle. Muut suomalaiset ratsastavat koulukokeen perjantaina.

Elmo Laiho ja Elsa's Isabelle torstain hevostarkastuksessa Segersjössä. Kuva: Bettina von Renteln-Wikström.

Elmo Laiho aloitti EM-urakkansa Ruotsissa

Kenttäratsastaja Elmo Laiho oli ensimmäisenä suomalaisena koulukokeessa kenttäratsastuksen nuorten ja juniorien EM-kilpailuissa Ruotsin Segersjössä torstaina. Tulos 64,76 prosenttia vei hänet tässä vaiheessa sijalle 14. Elmo ja Elsa’s Isabelle tekivät sangen tasaista työtä läpi ohjelman.

- Raviohjelma oli oikein hyvä, kehui maajoukkuevalmentaja Sanna Siltakorpi, joka on paikalla auttamassa suomalaisratsukoita.

- Laukassa oli pieniä ongelmia laukanvaihdoissa käynnin kautta, mutta täytyy olla tyytyväinen tulokseen. Se on Elmon tähän asti paras kansainvälisissä kolmen tähden kilpailuissa.

Luokan johdossa ensimmäisen päivän jälkeen on Saksan Greta Busacker – Scrabble OLD. Hän on kisan ehkä suurin ennakkosuosikki. Hänen äitinsä on maailmankuulu kenttä- ja kouluratsastaja Ingrid Klimke, joka on voittanut urallaan lukuisia arvokilpailuja.

Elmo ja Elsa’s Isabelle ovat mukana nuorten ratsastajien joukkueessa, johon kuuluvat myös Hedwig Wikström – Chiara’s Charm ja Veera Manninen – Sir Greg. Hedwig ja Veera ratsastavat koulukokeensa vasta perjantaina, Hedwig klo 15.58 Suomen aikaa ja Veera klo 17.29.

Junioreissa Suomella on mukana kaksi henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuvaa ratsukkoa, jotka molemmat nähdään radalla perjantaina aamupäivällä. Juulia Nikkanen ja Duchess Diamond starttaavat klo 9.44 ja Nelli Pekkarinen ja Faith klo 9.51.

Sanna Siltakorpi kertoo, että tunnelmat suomalaisleirissä ovat jatkuvasta sateesta huolimatta hyvät.

- Kaikki hevoset ovat toimineet tähän asti hyvin ja olleet tyytyväisiä. Sade aiheuttaa varmaankin omat haasteensa lauantaina maastossa, jossa on käytetty alueen korkeuserot tarkasti hyväksi ja joudutaan ratsastamaan estelinjoja kaltevilla pinnoilla. Eric Winterin suunnittelemat maastoradat ovat hyvin teknisiä, kuten mestaruuskilpailuissa kuuluukin olla.

Tulospalvelu: https://rechenstelle.de/en/agenda/2021/segersjo/#1

Live-tv (maksullinen): http://equisport.tv

Tilanne nuorten kenttäratsastuksen EM-kilpailuissa koulukokeen ensimmäisen päivän jälkeen (20/41 ratsastajaa): 1) Greta Busacker – Scrabble OLD GER -24,1, 2) Libussa Lübbeke – Darcy F GER -28,1, 3) Thierry van Reine – Classic Royetta NED -28,3, … 14) Elmo Laiho – Elsa’s Isabelle FIN -35,2. Täydet tulokset: https://live.rechenstelle.de/2021/segersjoe/leaderboard61.html