EM-esteponiratsukot, joukkuekilpailu

1.6.2010

Esteratsastuksen EM-kilpailu poniratsukoille CH-EU-P-S Saumur, Ranska 30.7.

Suomen estejoukkue jäi ilman EM-tulosta

Esteponiratsukoiden Euroopan mestaruuskilpailussa hypättiin päätöspäivänä kahden kierroksen joukkuekilpailu 130-esteillä. Mitaleista kilpaili 12 maata. Suomen joukkueen muodostivat Petra Huru Porista, Anna-Julia Kontio Ylöjärveltä sekä Sara Vainikkala Kotkasta. Joukkuetulokseen tarvitaan kolme hyväksyttyä tulosta ja nyt Suomi jäi ilman tulosta. Euroopan mestaruuden voitti Britannia ennen Saksaa ja Ranskaa.

- Olosuhteet olivat muuttuneet helteestä sateeksi. Sara Vainikkala lähti suomalaista ensimmäisenä ja hyppäsi erittäin teknisen ja vaativan radan kolmella pudotuksella ja yhdellä aikavirheellä. Lisetellään. Suoritus oli olosuhteisiin nähden erinomainen, kertoi joukkueen johtaja ja valmentaja Pekka Larsen. Seuraavana ratsasti Petra Huru, jonka Leonardo Davinzi ei ollut parhaimmillaan ja suoritus hylättiin kahden kieltäytymisen jälkeen. Anna-Julia Kontio ratsasti Jessyllä Suomen ankkuripaikalla viimeisenä. Hän ei löytänyt hyvää otetta rataan ja tuloksena oli 42 virhepistettä.

Petra Huru sijoittui pikkufinaalissa

Lauantai-iltana hypätyssä pikkufinaalissa Petra Huru sijoittui seitsemänneksi yhdellä pudotuksella ja voittajan kanssa samalla ajalla. Anna-Julia Kontio ja Sara Vainikkala saivat kolme pudotusta.

Ponit ovat ratsuja, joiden säkäkorkeus on enintään 148 cm. Poneilla kilpailevien nuorten alaikäraja on 12 ja yläikäraja 16 vuotta.

Luokka EM-joukkuekilpailu, 130 cm, 2 kierrosta 12 maata lähti
1) Britannia 21, 2) Saksa 29, 3) Ranska 37, 4) Belgia 39, 5) Ruotsi 40, 6) Sveitsi 70, 7) Norja 72, vain 1. kierros: 8) Hollanti 33, 9) Italia 39, 10) Irlanti 47, Hylätty: Tanska, Suomi (Sara Vainikkala Lisette 13, Anna-Julia Kontio Jessy 42, hyl: Petra Huru Leonardo Davinzi)

Luokka 120 cm, pikkufinaali, järjestäjä ei ole julkaissut virallisia tuloksia
… 7) Petra Huru Leonardo Davinzi Suomi 4 vp…Sara Vainikkala Lisette Suomi ja Anna-Julia Kontio Jessy Suomi 12 vp

Taustatietoa suomalaisista poni EM-osallistujista: www.empo2006.com
Ponien EM-kilpailun järjestäjän sivut, jossa tulokset: www.europeponeys2006.com
Ranskan Saumurin ratsastuskeskuksen sivut: www.saumur.org