EM kouluponit

1.6.2010

Kansainvälistä kouluratsastusta, EM poniratsukot, CH-EU-P-D Freudenberg, Saksa 18.7.

Elin Björndahl ratsastaa EM-kilpailussa
Suomen ainoa edustaja poniratsukoiden EM-kilpailussa Saksassa on kouluratsastaja Elin Björndahl Kokkolasta ponillaan Park´s Tambour. keskiviikkona kilpailussa ratsastettiin FEI:n esiohjelma, jonka tulos ei vielä vaikuta sijoitukseen EM-kilpailussa.

- Elin ratsasti siistin ohjelma, jossa oli pari pientä virhettä. Tulos oli 61,250 ja 43 osallistujan joukossa sija 37, kertoi joukkueen johtaja Kerstin Nyberg.

Joukkuemitaleista ja samalla paikoista henkilökohtaiseen finaaliin kilpaillaan perjantaina. Lauantaina ratsastetaan B-finaali ja sunnuntaina on mitalikilpailu. Kilpailussa on mukana 43 ratsukkoa 13 eri maasta.

Kesäkuun lopussa 14-vuotias Elin sijoittui Baltian ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa yhdeksänneksi. Aikaisemmilta vuosilta hänellä on neljä SM-mitalia. Elin valmentautuu kotona äitinsä Monia Björndahlin ohjauksessa. Ponillaan hän kuuluu maajoukkuevalmennettaviin ja hevosellaan hän käy Kyra Kyrklundin PP-tiimin valmennuksissa.

Tulokset
Luokka FEI Esiohjelma poneille, 43 lähti, 13 sijoittui

1) Louisa Lüttgen / Dornik B Saksa 72,950 %, 2) Carlotta Hassenbürger / Dulcia 4 Saksa 72,750 %, 3) Sönke Rothenberger Deinhard B Saksa 72,550 %, 37) Elin Björndahl / Park's Tambour Suomi 61,250 %
Tuomaristo: E: Francis Verbeek-von Roy Belgia, C: Jennie Loriston-Clark Britannia, B: Jacques van Daele Belgia, H: Klaus Ridder Saksa, M: Maja Stukelj Slovenia