EM-kouluratsastus: Suomalaiset varasijoilla nuorten finaaliin

20.8.2020

Mea Packalén ja Louise Jönsson tekivät hienoa työtä EM-radalla, jännitys finaalipaikoista jatkuu vielä perjantaihin.

Suomen suurlähetystö kävi kannustamassa kisapaikalla keskiviikkona, kuvassa Mea Packalénin ja Feuerballin vierellä konsuli Henna Knuuttila, oikealla vastuuvalmentaja Mikaela "Fia" Fabricius-Bjerre ja maajoukkuevalmentaja Marko Björs.

Nuorten kouluratsastajien Euroopan mestaruuksissa Unkarissa ratsastettiin keskiviikkona ja torstaina ensimmäiset henkilökohtaiset mestaruudet, joista finaaliin vapaaohjelmassa jatkaa 18 parhaan kärki.

Louise Jönsson, Dayna ja vastuuvalmentaja Kikko Kalliokoski, kuva Marko Björs.

Suomalaisratsukoista Mea Packalén ja Feuerball olivat 20. tilalla tuloksella 68.94 %, ja Louise Jönsson ja Dayna 21. tilalla (68.71). Koska finaaliin otetaan korkeintaan kolme ratsukkoa maata kohti, edeltä tippuu pois yksi tanskalaisratsukko, minkä jälkeen Packalén ja Jönsson ovat ensimmäisellä ja toisella varasijalla finaaliin.

Tämä tarkoittaa, että molemmat jatkavat valmistautumista finalistien tavoin. Tänään edessä on hevostarkastus ja vapaaohjelman musiikin sound check. Vasta kaksi tuntia ennen finaaliluokan alkua perjantaina tulee lopullinen varmistus varallaolon päättymisestä.

­–Meillä on erittäin hyvät ratsastajat ja hevoset, ja molemmilla ratsukoilla oli eilen hyvin pienet virheet, jotka maksoivat suoran finaalipaikan. Vähän vastaavat, kuin jos esteratsastuksessa tulee pieni hipaisu puomiin. Varasija on harmittava paikka, kun kaikki muu on mennyt hyvin, ja jää aivan hienoisesti ulos. Eikä tietenkään kukaan voi urheilijana toivoa, että joku toinen kilpailija jäisi pois esimerkiksi vet checkissä, maajoukkuevalmentaja Marko Björs toteaa.   

– Nuoret ovat ratsastaneet täällä tosi hienosti. Jenni Kinnusella tuli tänään monta kallista virhettä, mutta muuten ratsastajat ovat yltäneet omalle tasolleen ja sen ylikin. Kaikilla perusratsastus, hevosten liikkuminen ja oman vastuuvalmentajan kanssa valmentautuminen ovat tosi hyvällä tasolla. Joukkuekilpailussa ilman pieniä virheitä Suomen joukkue olisi ollut lähellä jopa mitalisijoja.

Henkilökohtaista kultaa voitti Alankomaiden Marten Luiten – Fynona (77.56), hopeaa Saksan Lia Welschof – First Class (75.85) ja pronssia Alankomaiden Daphne Van Peperstraten  – Greenpoint's Cupido (74.27). Muista suomalaisista Emmi Salminen ja St' Ophir olivat 30. tilalla (67.09) sekä Jenni Kinnunen ja Cobain 46. tilalla (62.77).

Mea Packalén ja Feuerball, kuva maajoukkuevalmentaja Marko Björs.

Kouluratsastuksen Euroopan mestaruudet, nuoret ratsastajat, Pilisjászfalu, Unkari

Henkilökohtainen ohjelma, 19.–20.8.2020
1) Marten Luiten – Fynona, NED 77.559% 
2) Lia Welschof – First Class, GER 75.853% 
3) Daphne Van Peperstraten  – Greenpoint's Cupido, NED 74.265%
…20) Mea Packalén – Feuerball, FIN 68.941%
…21) Louise Jönsson – Dayna, FIN 68.706%
…30) Emmi Salminen – St' Ophir, FIN 67.088%
…46) Jenni Kinnunen – Cobain, FIN 62.765%
Täydet tulokset

Kilpailujärjestäjän kotisivut: www.unikornislovarda.hu  

Tulospalvelu: https://www.horse-events.at/horse-events/

Livelähetykset: https://www.sportprohorses.com/