EM-Riesenbeck - Jessica von Bredow-Werndl ja Dalera tanssivat neljännen EM-kultamitalin

10.9.2023

Loppuunmyydyt katsomot, kolmenkymmenen asteen helle, sähköinen tunnelma ja suuret odotukset kovatasoisesta ja tiukasta kilpailusta muodostivat raamit viimeiselle kisapäivälle. Riesenbeckin kouluratsastuksen EM-kilpailuissa nähtiinkin äärimmäisen tiukka kilpailu mitaleista, ja ensimmäistä kertaa historiassa kaikki kolme mitalistia saivat yli 90 prosentin tuloksen.

Jessica von Bredow-Werndl ja TSF Dalera BB. Kuvat Hanna Heinonen.

 

Kultaa voitti odotetusti Jessica von Bredow-Werndl 16-vuotiaalla luottotammallaan DSF Dalera BB:llä, mutta vain niukasti. Hopealle nousi kahdessa ensimmäisessä kilpailussa vielä virheitä tehnyt britti Charlotte Fry näyttävällä Glamourdalella. Ero kärkikaksikon välillä oli vain 0,439 prosenttia. Pronssia voitti jälleen Charlotte Dujardin 10-vuotiaalla Imhotepillä. Vapaaohjelma oli hevoselle vasta kolmas kilpailuissa esitettynä.

 

Charlotte Fry ja Glamourdale.

 

Yleisö eläytyi voimakkaasti mukana vauhdikkaissa ja taiteellisissa ohjelmissa ja aloitti taputukset jo suoritusten aikana. Hevoset eivät siihen yllättävää kyllä reagoineet, mutta usealla ratsastajalla oli jännittävät viimehetket.

Kaikki kolme mitalistia kertoivat odottavansa Pariisin olympialaisia, jossa kilpailu tulee olemaan tiukkaa ja tasaista ei ainoastaan näiden kolmen tähden välillä, vaan myös ainakin Nanna Skodborg Merraldin ja Blue Hors Zepterin ja Isabell Werthin ja DSP Quantazin välillä.

Perjantaina Grand Prix Specialissa kulta meni Jessica con Bredow-Werndlille ja Daleralle. Hopealle nousi loistavasti suorittanut Nanna Skodborg-Merrald ja Blue Hors Zepter ja pronsille Charlotte Dujardin ja Imhotep. Joukkuekultaa voitti torstaina Iso-Britannia, hopeaa Saksa ja pronssia Tanska.

 

Charlotte Dujardin ja Imhotep. 

 

Tulokset Riesenbeck, Saksa
Kouluratsastuksen EM-kilpailut

10.9.
Grand Prix vapaaohjelma, lähti 18
1) Jessica von Bredow-Werndl / TSF Dalera BB, GER 92,818
2) Charlotte Fry / Glamourdale, GBR 92,379
3) Charlotte Dujardin / Imhotep, GBR 91,396
Täydet tulokset: LINKKI

8.9.
Grand Prix Special, lähti 30
1) Jessica von Bredow-Werndl / TSF Dalera BB, GER 85,593
2) Nanna Skodborg-Merrald / Blue Hors Zepter, DEN 82,796
3) Charlotte Dujardin / Imhotep, GBR 82,583
Täydet tulokset: LINKKI

 

Charlotte Fry (vas.) ja Jessica von Bredow-Werndl.