Emma Kanerva ja Greek Air hyvässä vireessä Neumünsterin Grand Prix´ssä

18.2.2023

Kouluratsastuksen maailmancupin osakilpailu Neumünsterissä alkoi karsintaluokalla, Grand Prix´llä. Emma Kanerva ja Greek Air osoittivat olevansa hyvässä vireessä tekemällä virheettömän ohjelman. Tulos 72,652 prosenttia riitti kuudenteen sijaan. Voittoon ratsasti tanskalainen Nanna Skodborg Merrald ja Blue Hors Zepter 76,087 prosentilla.

Emma Kanerva ja Greek Air Herningin MM-kilpailuissa. Kuva Hanna Heinonen.

 

"Tämä oli ihan hyvä aloitus tälle vuodelle. Tammikuussa meillä ei ollut kisoja. Greek Air oli alkuun vähän jännittynyt ja yllättynyt hallista. Se ei yleensä kyttää mutta katseli paljon. En uskaltanut aloittaa niin napakasti, meni alkuun vähän varovaisesti. Laukassa pääsin tosi hyvin ratsastamaan, yleensä se on toisin päin, ja suoritus oli loppua kohti parempi", Emma Kanerva kertoi suorituksestaan Neumünsterin ahtaassa hallissa.

Ratsukot kilpaileva sunnuntaina FEI Dressage World Cupissa eli maailmancupin osakilpailussa. Ratsukot esittävät Grand Prix vapaaohjelman musiikilla. 

"Tavoitteena on tehdä puhdas rata ilman virheitä. Viime kerralta jäi vähän parannettavaa."

Kanerva on kilpaillut tänä talvena aiemmin kolme maailmancupin osakilpailua ja hänellä on 23 maailmancupin pistettä. Paras sijoitus on tähän mennessä Mechelenin kahdeksas sija joulukuun lopussa. Kanerva on 18. liigassa, jonka yhdeksän parasta pääsee maailmancupin finaaliin huhtikuussa Omahassa, Yhdysvalloissa.

Kanervalla on Neumünsterissä mukana myös toinen Grand Prix -tason hevosensa Mist of Titanium. Se hakee tauon jälkeen taas kilpailurutiinia rauhassa kansalliselta ja pieneltä kansainväliseltä tasolta.

Tulokset 18.2.
Kansainvälinen kouluratsastus, Neumünster, Saksa

CDI-W Grand Prix, lähti 15, sijoittui 8
1) Nanna Skodborg Merrald - Blue Hors Zepter, DEN 77,130%
2) Ingrid Klimke - Franziskus FRH, GER 75,478%
3) Kirsten Brouwer - Foundation, NED 74,065%
...6) Emma Kanerva - Greek Air, FIN 72,652%
Täydet tulokset: LINKKI

FEI DRESSAGE WORLD CUP™, Länsi-Euroopan liiga, 14 osakilpailua, neljä parasta pistettä lasketaan.
Jäljellä olevat osakilpailut:
18.-19.2. Neumünster, GER
23.-26.2. Göteborg, SWE
9.-12.3. ´s-Hertogenbosch, NED

FEI DRESSAGE WORLD CUP™ FINAL on Omahassa (USA) 4.-8.4.2023. Sinne pääsee Länsi-Euroopan liigan yhdeksän parasta ratsastajaa ja viime vuoden voittaja, Jessica von Bredow-Werndl.
Kanervalla on 23 pistettä 3 osakilpailusta ja hän on tällä hetkellä jaetulla 18. tilalla. Stella Hagelstam (sijalla 14.) keräsi viime syksynä 25 pistettä Keski-Euroopan liigasta, mutta jäi loppuvuodesta äitiyslomalle.

Länsi-Euroopan liigan pistetilanne: LINKKI

Lisätty Emma Kanervan kommentit 18.2. klo 15.05.