Emma Kanerva ja Greek Air niukasti kakkoseksi Herzlaken GP Specialissa

1.8.2021

Eilisen Herzlaken Grand Prix´n voittaja Emma Kanerva joutui taipumaan niukasti kakkoseksi vasta 10-vuotiaalla Greek Airilla Grand Prix Specialissa. Tanskalaisratsukko Daniel Bachmann Andersen ja Marshall-Bell kiilasi ohi tuloksella 74,362 prosenttia, kun Kanervan tulos oli 74,043 prosenttia.

Emma Kanerva ja Greek Air GP:n palkintojenjaossa Herzlakessa. Kuva Kanervan arkisto.

Jo eilisen Grand Prix -radan jälkeen Kanerva oli äärimmäisen tyytyväinen Greek Airin kehitykseen viime kuukausina. Hevonen on kisannut vasta tällä kaudella kansainvälistä Grand Prix´ta, ja esiintyy joka kilpailussa itsevarmemmin ja paremmin. Grand Prix Specialissa ratsukko sai lukuisia kaseja, erityisesti passaget, laukanvaihdot joka askeleella, koottu ravi ja laukka ja ratsastajan istunta olivat tuomareiden mieleen. Herzlaken kilpailun menestys on vahvistanut Kanervan ajatusta siitä, että Greek Air olisi hänen valintansa syksyn EM-kilpailuihin.

Stella Hagelstam ja Sangraal viimeistelivät kansainvälisesti ennen 7.-12. syyskuuta järjestettäviä Euroopan mestaruuskilpailuja Hagenissa, Saksassa.

Hagelstam ratsasti Sangraalia eli Ransua astetta suuremmalla intensiteetillä ja riskillä. Kokeilu toimi hänen mielestään hyvin, vaikka molempiin ohjelmiin sisältyi virhe tai kaksi.

”Mieluummin ratsastaisin puhtaasti, mutta otin nyt enemmän riskejä. Tämä on todennäköisesti viimeinen kansainvälinen kilpailu ennen EM:a, ja halusin kokeilla ratsastaa hevosta reilummin. Ohjelmissa oli useita hyviä pätkiä, jotka hevonen teki todella hyvin. Periaatteessa olen tyytyväinen, vaikka ilman virheitä tulokseni olisi ollut 70 prosentin luokkaa. Virheet maksavat.”

Hagelstam sai suorituksiinsa tukea tanskalaiselta Daniel Bachmann Andersenilta, joka onnistui tänään lyömään Emma Kanervan Specialissa.

”Hän on auttanut ja piti treenin yhtenä aamuna. Olen saanut valtavasti hyviä vinkkejä häneltä. Kiva mennä nyt kotiin treenaamaan niitä asioita. Tilanne on hyvällä mallilla.”

Suomen EM-joukkueeseen ovat tällä hetkellä vahvasti ehdolla Hagelstamin ja Kanervan lisäksi Englannissa asuva Mikaela Soratie. Olympiaratsastaja Henri Ruoste on itseoikeutettu paikaan Rotterdamin EM-ratsullaan Rossettilla, mutta häneltä puuttuu vielä EM-kvaalitulokset.

”Henri ja Emma tekevät molemmat 74 prosentin tulosta Grand Prix´ssa. Henrin tilanne on nyt eniten auki. Olisi aika kiva, jos saisimme joukkueen kasaan.”

Hagelstam on oikeassa siinä, että tilanne olisi siinä tapauksessa joukkuekilpailun ja henkilökohtaisen kilpailunkin osalta kutkuttavan mielenkiintoinen.

 

Esteratsastaja Mikko Mäentausta jatkoi Herzlakessa Carriadolla 150-tasolla saaden yhden pudotuksen. Tänään ratsukko on lähtölistalla 160 cm Grand Prix´hin, mutta kisakenttä on runsaiden sateiden jäljiltä huonossa kunnossa. Vaikka luokka järjestettäisiin, ei Mäentausta starttaa, vaan suuntaa seuraavaksi Drammeniin, Norjaan. Myös kouluratsastuksen Kür jouduttiin perumaan huonojen olosuhteiden vuoksi.

 

Kouluratsastus CDI3* Herzlake, Saksa
Tulokset 1.8.

Grand Prix Special, lähti 15, sijoittui 12-
1) Daniel Bachmann Andersen / Marshall-Bell, DEN 74,362%
2) Emma Kanerva / Greek Air, FIN 74,043%
3) Anna Kasprzak / Fuhur 6, DEN 72,298%
…10) Stella Hagelstam / Sangraal, FIN  67,830%
Täydet tulokset: https://results.equi-score.de/event/2021/15531/de/resultlist/40?txt=

CSI3* Esteratsastus Herzlake, Saksa
Tulokset 31.7.
150 cm, perusrata ja uusinta, lähti 58, sijoittui 15.
1) Julien Epaillard / Calgary Tame, FRA 0-0/29,64
…43) Mikko Mäentausta / Carriado, FIN 4/50,33
Täydet tulokset: https://results.equi-score.de/event/2021/15531/de/resultlist/07

Tapahtuman järjestäjä: www.escon-marketing.de
Tulokset: https://results.equi-score.de/event/2021/15531/en