Emma Kanerva ja Greek Air viides GP Specialissa CDI4* Opglabbeekissä

2.4.2022

Emma Kanerva suoritti jälleen omalla tasollaan Greek Airilla neljän tähden kansainvälisessä kouluratsastuskilpailussa Opglabbeekissä, Belgiassa. Ratsukko esitti laadukkaan ja lähes virheettömän Grand Prix Specialin tuloksella 72,000 prosenttia maksimipisteistä ja sijoittui viidenneksi. Mikaela Soratie ja Hot Casanova sijoittuivat 12. tilalle.

Emma Kanerva ja Greek Air Hagenin EM-kilpailuissa 2021. Kuva Kati Hurme.

 

”Greek Air oli huomattavan paljon parempi kuin eilen. Silloin se oli hyvä verkassa, mutta se hevonen ei tullut kanssani radalle asti. Se jäi johonkin siihen matkan varrelle”, Emma Kanerva naurahtaa.

Kauden ensimmäisen ulkokisan Grand Prix -luokka käytiin eilen lähes nollakelissä ja räntäsateessa. Tänään ratsukot kilpailivat GP Specialin jälleen hallissa.

”Vähän oli hankala miettiä, miten verryttelee, kun taas siirryttiin sisään. Tähän luokkaan on kuitenkin kiva lopettaa, tästä jäi paljon parempi fiilis.”

11-vuotias Greek Air liikkui radalla näyttävästi erityisesti passagessa ja siirtymisissä, ja lisätyissä askellajeissa. Se jaksoi suorittaa tasaisen varmasti loppuun asti.

”Talven aikana on treenattu paljon. Se on nyt vuoden vanhempi, viime vuosi oli kuitenkin vasta sen ensimmäinen kansainvälisellä gp-tasolla. Sen on vielä kansainvälisen uransa alussa.”

 

Mikaela Soratie ja Hot Casanova Hagenin EM-kilpailuissa 2021. Kuva Peter Nixon.

 

Mikaela Soratie ja 13-vuotias Hot Casanova saivat ohjelmastaan 67,426 prosenttia. Suorituksen näyttävimmät osuudet olivat ravi- ja laukkalisäykset sekä ykkösvaihdot. Tasaisen varman suorituksen ainoa notkahdus tuli laukannostossa.

”Minulla on ehkä vähän ristiriitainen olo. Olen hevoseen todella tyytyväinen. Se oli menossa ja iloinen, yhteistyöhaluinen. Suorituksessa oli edelleen muutama virhe, mutta muuten se meni hyvin. Pisteet eivät kuitenkaan olleet kauhean korkeat.”

Eilen ratsukko esitti Grand Prix´n räntäsateessa ja kovassa tuulessa. ”Eilen piti olla varovainen, muuten olisin lisäyksen jälkeen ollut jossain ihan väärässä paikassa. Tänään ratsastin riskillä ja yritin enemmän esimerkiksi lisäyksissä. Se näkyi saman tien pisteiden nousuna.”

Soratie muutti viime kesänä Englannista Hollantiin, jossa hänellä on tallissaan 16 hevosta. Niistä 12 on hänellä satulassa.  ”Ei käy aika tylsäksi.”

”Ajoin kisoista kotiin parissa tunnissa. Viime vuonna matkaan meni 15–16 tuntia. Onhan siinä vähän eroa niin hevoselle kuin itsellekin.”

Myös tullimääräykset ja paperityöt aiheuttivat Englannin vuosina ylimääräistä stressiä ja veivät energiaa itse kilpailemisesta.

Hagenin EM-joukkue 2021; Stella Hagelstam (vas.), Emma Kanerva, Henri Ruoste ja Mikaela Soratie. Kuva Marko Björs.

Herningin MM-kilpailuihin valmistautuvat Kanerva, Soratie ja Henri Ruoste kilpailevat kolmen viikon kuluttua 20.–24.4. CDI4* Hagenissa ja sen jälkeen 19.–22.5. CDIO5* Compiegne´n Nations Cupissa. Kouluratsastuksen MM-kilpailut järjestetään 6.–10.8. Herningissä, Tanskassa. Koulujoukkue, jossa ratsasti Kanervan, Soratien ja Ruosteen lisäksi myös Stella Hagelstam hevosella Sangraal, sijoittui viime kesänä Hagenin EM-kilpailuissa kuudenneksi.

 

 

 

Kansainväliset kouluratsastustulokset 2.4.
CDI4* Opglabbeek, Belgia

Grand Prix Special, 15 lähtijää ja 5 sijoittuu
1) Charlotte Fry – Glamourdale, GBR 80,979%
2) Patrik Kittel – Fuhur, SWE 6 74,277%
3) Lyndal Oatley – Elvive, AUS 73,191%
4) Melissa Galloway – Windermere J´Obei W, NZL 72,341%
5) Emma Kanerva – Greek Air, FIN 72,000%
…12) Mikaela Soratie – Hot Casanova, FIN 67,426%

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/664012