Emma Kanerva ja Greek Air voittovireessä 4* Troisdorfissa

8.10.2022

Kouluratsastaja Emma Kanerva ja MM-ratsu Greek Air ottivat Saksan Troisdorfissa hienon voiton 4* Grand Prix’ssä myöhään perjantai-iltana. Ratsukko palasi kilparadoille ensimmäistä kertaa MM-kilpailuiden jälkeen, ja voitti ylivoimaisesti tuloksella 73,174%.

Emma Kanerva ja Greek Air. Kuva SRL Hanna Heinonen

 

Emma Kanervan ja Greek Airin upeasti sujunut kilpailukausi sai jatkoa, kun ratsukko otti Troisdorfin illassa perjantaina voiton Grand Prix’ssä neljän tähden tasolla. Ratsukko on kuluneella kaudella ottanut useita sijoituksia 4*- ja 5*-tasolla, ja voitto oli neljän tähden tasolla ratsukolle kauden toinen. Kanerva ja Greek Air tekivät voittotuloksellaan lähes kolmen prosentin eron toiseksi tulleeseen Saksan Lisa-Maria Klössingeriin ja FBW Daktariin.  

“Mietitytti, miten Greek reagoi, kun luokka oli myöhään illalla ja pimeässä areenan valaistus oli erilainen kuin päivällä. Lisäksi kilpailuareenan vieressä oli joku musiikkitapahtuma, josta kuului hirveän kova jumputus kentälle. Hevonen toimi kuitenkin todella hyvin ja tuntui hyvältä ratsastaa, olen todella tyytyväinen”, Emma Kanerva kertoo. 

“Greek kakkasi kesken siksak-vaihtojen, ja siitä pieni kämmi, mutta muuten kaikki sujui suunnitelmien mukaan. Oli tosi kiva päästä tauon jälkeen radalle ja voitto tuntui hienolta.” 

Kanervan ja Greek Airin kilpailuviikonloppu jatkuu sunnuntaina GP vapaaohjelmalla. 

“Sunnuntaina ollaan menossa vapaaohjelmaan, siellä mennään vielä Sini Spiritin vanhalla ohjelmalla Rihannan tahtiin. On hauskaa lähteä ratsastamaan ja treenaamaan vapaaohjelmaa.” 

Kanerva paljastaa jo tavoitteitaan kohti vuotta 2023.  

“Ensi kaudelle tavoitteena on EM-kilpailut sekä saavuttaa paikka 2024 olympialaisiin, sekä henkilökohtaiseen että joukkuekilpailuun.  

Troisdorfissa neljän tähden tasolla Emma Kanervalla on mukana myös Mist Of Titanium, jonka kanssa hän starttaa lauantaina Grand Prix Specialissa. Samassa luokassa suomalaisista nähdään myös Joanna Robinson ja Diego. Kanerva ja Greek Air puolestaan nähdään sunnuntaina GP vapaaohjelmassa.  

“Mist Of Titaniumin kanssa torstaina oli vähän hanskat hukassa, tänään lähdetään hakemaan sen kanssa ehjää suoritusta ja rutiinia kisaradalle”, Kanerva kertoi ennen parhaillaan käynnissä olevaa Grand Prix Specialia. 

7.10. Kansainvälisiä kouluratsastustuloksia Troisdorf, Saksa  

CDI4* Grand Prix, lähti 13. 

1) Emma Kanerva / Greek Air, FIN, 73,174% 
2) Lisa-Maria Klössinger / FBW Daktari, GER, 70,978% 
3) Amandine Prevost / Quaterdance, GER, 70,826% 

Tulokset LINKKI