Emma Kanerva ja Mist of Titanium Aachenin Grand Prix´n kakkoseksi

31.3.2023

Green Airin viettäessä pientä kisataukoa Emma Kanerva toi kaksi muuta Grand Prix -hevostaan CDI4* Aacheniin kilpailemaan. Mist of Titanium teki tänään oman ennätystuloksensa, 73,956 prosenttia maksimipisteistä, ja ratsukko oli luokan toinen. Voiton vei Marlies Baalen ja Habibi DVB 74,391 prosentin tuloksella. Patrik Kittel oli kolmas Well Done de la Rochella, tulos 73,674.

Emma Kanerva ja Mist of Titanium. Kuva Sportfotoslafrentz.

 

”Hyvin meni, vaikka oli tuulinen ilma. Onneksi ei satanut, niin kuin säätiedote lupasi”, Emma Kanerva totesi tyytyväisenä palkintojenjaon jälkeen.

Torstaina Kanerva starttasi toisella ratsullaan Feldrosella. Hevonen ei ollut parhaassa vireessään ja jäi 68,261 prosentin tuloksellaan luokassa puolenvälin huonommalle puolelle.

”Sen kanssa oli vähän hankaluuksia. Se ei tuntunut niin terävältä kuin yleensä, ehkä se oli vähän väsynyt. Olisin toivonut siltä vähän enemmän energiaa. Onneksi pääsimme jatkoon. Se olisi ollut sääli, sillä se meni aiemmin kansallisessa kilpailussa hienosti.”

 

Emma Kanerva ja Feldrose. 

 

Mist of Titanium jatkaa huomenna GP vapaaohjelmaan ja Feldrose GP Specialiin. Mist of Titanium on Suomessa syntynyt 11-vuotias oldenburgruuna, jonka kasvattaja on Riverbank Horses ja omistaja Gert Saborowski. Myös Feldorse on Saborowskin omistama, 11-vuotias hannovertamma. 12-vuotias Greek Air on jo kilpaillut kaksissa arvokilpailuissa, viime kesänä Herningin MM-kilpailuissa ja vuotta aiemmin EM-tasolla.

Kanervalla on harvinaisen herkullinen tilanne kilparatsastajana, kun Greek Air on noussut Grand Prix´ssä 74 prosentin ja nyt Mist of Titanium lähes 74 prosentin tasolle. Odotukset ovat hyvät myös Feldrosen kohdalla. Se on kuitenkin kilpaillut aiemmin vasta kolme kertaa kansainvälisellä tasolla.

Moninkertaisena arvokilpailuratsastajana Kanervalla on tämän kauden tähtäin Riesenbeckin Euroopan mestaruuskilpailuissa ja Pariisin olympialaisten rankingpisteiden keräämisessä. Kanerva on 21. maailmanlistalla, ja Suomi kuuluu A-alueeseen eli Pohjois-Eurooppaan.

Herningin MM-kilpailuista joukkuepaikan ovat jo saaneet Tanska, Iso-Britannia, Saksa, Ruotsi ja Alankomaat, sekä järjestäjämaa Ranska. EM-kilpailuissa on vielä jaossa kolme joukkuepaikkaa. Jos Suomi ei saa joukkuepaikkaa, on henkilökohtaisella ratsastajalla mahdollisuus olympiarankingin kautta välillä 1.1.-31.12.2023 saada maapaikka sijoittumalla oman alueensa rankingissa kahden parhaan joukkoon. Olympiarankingiin lasketaan vuoden 2023 aikana annetut neljä parasta Grand Prix -tulosta olympiarankingkilpailuista.

 

Kansainvälisiä kouluratsastustuloksia 31.3.
CDI4* Aachen, GER
FEI Grand Prix
, lähti 20
1) Marlies Baalen – Habibi DVB, NED 74,391 %
2) Emma Kanerva – Mist of Titanium, FIN 73,956 %
3) Patrik Kittel – Well Done de la Roche, SWE 73,674 %
Täydet tulokset: LINKKI

30.3.
FEI Grand Prix
, lähti 24, sijoittui 5
1) Matthias Alexander Rath – Destacado FRH, GER 73,913 %
2) Patrik Kittel – Forever Young HRH, SWE 73,326 %
3) Fabienne Müller-Lütkemeier – Valencia As, GER 72,783 %
…13) Emma Kanerva – Feldrose FRH, FIN 68,261 %
Täydet tulokset:LINKKI