Emma Kanerva ja Mist of Titanium GP:n kakkoseksi CDI3* Herningissä

11.3.2022

Emma Kanerva kilpaili ensimmäistä kertaa kansainvälisellä Grand Prix -tasolla 10-vuotiaalla Mist of Titaniumilla CDI3* Herningissä, Tanskassa. Ratsukko teki loistavan tuloksen 71,109 prosenttia maksimipisteistä ja jäi niukasti toiseksi. Luokan voitti tanskalainen Carina Cassoe Krüth hevosella Heiline´s Zackton (71,304 %).

Emma Kanerva ja Mist of Titanium.

”En ihan tuollaista tulosta odottanut, kun kyseessä on kuitenkin vasta sen ensimmäiset kansainväliset kilpailut.  Eikä sillä kuitenkaan ole vielä niin montaa kansallista gp-rataa takana. Tulokseen ja sijoitukseen olen todella, todella tyytyväinen”, Emma Kanerva kertoo.

Suorituksessa oli vielä kehitettävää ja yleisön tuoma hälinä, johon hevoset eivät ole pariin vuoteen tottuneet, toi alkurataan ylimääräistä jännitystä.

”Mist of Titanium rauhoittui radan aikana ja laukassa oli jo ihan hyvä. Rataan mahtui muutamia pieniä stipluja. Lisää kokemusta ja rutiinia varsinkin tällaisilla isommilla areenoilla.”

10-vuotiaalla Gert Saborowski omistamalla ja Riverbank Horsesin kasvattamalla Mist of Titaniumilla on Kanervan mukaan kolme hyvää askellajia.

”Sillä on erittäin hienot vaihdot, piruetit ja ravilisäykset. Piaffiin ja passageen se tarvitsee vielä lisää tasapainoa, mutta niistä tulee oikein hyvä. Se on kaikin puolin oikein kehityskelpoinen hevonen.”

Tänään Kanerva starttaa viiden tähden Grand Prix´ssa EM-kisojen semifinaalihevosellaan Greek Airilla. Ratsukon lähtöaika on klo 11.13. Grand Prix vapaaohjelma musiikilla alkaa lauantaina klo 12.30 alkaen. Kilpailua voi seurata ClipMyHorse.TV:n nettistriimistä.

Herningissä on kilpailemassa myös ryhmä esteratsastajia, Laura ja Niclas Aromaa, Anna-Julia Kontio ja Kati Lekander. He kilpailevat 1-3* tasolla.

Kouluratsastustulokset 10.3.
CSI3* Herning, Tanska

1) Carina Cassoe Krüth / Heiline´s Zackton, DEN 71,304 %
2) Emma Kanerva / Mist of Titanium, FIN 71,109 %
3) Lena Waldmann / Cadeau Noir, GER 69,783 %

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/da/class_sections/656928

9.-13.3. CDI5* ja CSI3* Herning, Tanska
Järjestäjä: www.dvherning.dk
Täydet tulokset: LINKKI