Emma Kanerva ja Sini Spirit GP-tasolle

1.6.2010

Kouluratsastaja Emma Kanerva, 22, ja Sini Spirit starttaavat tällä kaudella GP-tasolla Saksassa, ensi kaudella tähtäimessä ovat jo kansainväliset koitokset. Ratsukko valmentautuu Saksassa Hubertus Schmidtin luona, missä Kanerva suorittaa samalla kolmivuotista saksalaista ratsuttajan tutkintoa.

- Sini kykenee suorittamaan kaikki GP-liikkeet, mutta se tarvitsee vielä lisää voimaa. Piruetit Sini tekee jo hyvin ja passage on sille luonnollisen helppoa. Piaffe vaatii vielä hiomista, ratsastaja toteaa. Hän käväisi lomalla Suomessa helmikuun puolivälissä.

Ratsukko avasi kauden hienosti voitolla Paderbornissa 2.2. pidetyissä vaativa B -tasoisissa kouluratsastuskilpailuissa virheettömällä suorituksella ja upealla tulosprosentilla 69,29 %. Luokkaan osallistui 27 ratsukkoa. Kilpailu oli samalla karsinta Dortmundissa ratsastettavaan kansainväliseen kilpailuun, jonne Emma ja Sini Spirit nyt jatkavat.

Sini Santos, tulevaisuuden tähti

Kanervan uusi kilparatsu Sini Santos on vuonna 2004 syntynyt württenbergiläinen ori (i. Sir Oldenburg, ei. Dream of Heidelberg).

Emma ja Sini Santos.

Hevonen on ollut Emman ratsastettavana nelisen kuukautta ja edistynyt tänä aikana valtavasti. Suunnitelmissa on tällä kaudella osallistua nuorten hevosten luokkiin.

- Sini Santos on hyvin yhteistyöhaluinen, se tykkää työskennellä. Sillä on hyvä tasapaino ja askellajit, hieno laukka. Se tuntui heti selkään kotoisalle, Kanerva kuvaa nuorta ja vielä varsin leikkisää kisakumppaniaan.

Ankarat oppivuodet Saksassa

Kanerva viihtyy Saksassa, vaikka päivät Schmidtillä ratsuttajan opissa ovat hyvin työntäyteiset. Tallitöiden lisäksi hänen tehtäviinsä kuuluu ratsuttaa 6-8 hevosta päivittäin. Viikossa töitä paiskitaan kuusi päivää varhaisaamusta usein iltakuuteen, minkä jälkeen odottavat oppikirjat. Vaativat loppukoe häämöttää Warendorfissa ensi vuoden lopussa.

Kaiken muun ohella kerran kuussa työhön kuuluu hoitaa viikonlopun ajan yksin talli, jossa on 60 hevosta eikä modernin tekniikan apuvälineitä. Kanervalla on myös muutama oma asiakas, joiden hevosia hän valmentaa iltaisin ja antaa yksityistunteja. Töiden lomassa hän hoitaa ja ratsastaa tietysti myös omia hevosiaan.

Mikä on Kanervan neuvo vastaavaan oppiin haluaville?

- Jos lähtee avoimin mielin, on nöyrä ja valmis tekemään kovasti töitä, niin kyllä se palkitaan, hän sanoo.

Sinituote tukee Kanervaa

Emma Kanerva on alun perin esimerkki suomalaisesta sisusta, jolla menestytään pitkälle vähinkin eväin. Matkalleen kohti ratsastuksen kärkeä tyttö on saanut sittemmin merkittävän kotimaisen sponsorin.

Emma ja Sini Santos.

- Suomalainen osaaminen ja kansainvälinen kilpailukyky, Emma on hyvä symboli näille meillekin tärkeille asioille, toteaa Sinituotteen markkinointipäällikkö Aino Määttä.

Lisätietoja Emma Kanervasta: www.sinispirit.fi