Emma Kanerva ja Sini Spirit GP-voittoon Saksassa

1.6.2010

Ratsukon uran ensimmäinen Grand Prix-suoritus palkittiin huikealla 70, 325 prosentin tuloksella, joka oikeutti luokan voittoon Saksan kansallisissa kilpailuissa sunnuntaina. Lauantain karsintakilpailuissa Emma ja Sini Spirit ylsivät suorituksellaan toiselle sijalle.

Emmalla ja tiimillä on aihetta iloita.

Lauantaina ratsastettu luokka oli Inter II ja Sini Spiritille ensimmäinen näin vaativa rata. Emma oli erittäin tyytyväinen hevosen suoritukseen, jonka tuomarit arvioivat 67,642 % arvoiseksi. Sini Spirit oli rento ja keskittynyt radalla. Se esitti loistavan passagen, teki hyvät siirtymiset passagessa ja piaffissa, myös käynti- ja laukkaosuudet saivat Emmalta kiitosta.

- Piruetti ei mennyt ihan hyvin, mutta laukanvaihdot onnistuivat,  kommentoi Emma suoritustaan. Luokassa oli 30 lähtijää ja näistä 12 parasta sai jatkaa sunnuntaina ratsastettuun lyhyeen Grand Prix -luokkaan. Lauantain voitto meni Sabine Egbersille hevosella Limited Edition tuloksella 68,780% ja kolmanneksi ratsasti Katrin Bettenworth/Sachsenkönig prosenteilla 67,480.

Hyvä kilpailuvire jatkui sunnuntaina. Sini Spirit teki kaikki 15 laukanvaihtoa joka askeleella ilman rikkeitä. Piaffet ja passaget olivat erittäin hyvät Emman valmentajan Hubertus Schmidtin mukaan.

 -Sini Spirit oli vähän väsynyt lauantain jälkeen, ja siksi pystyin ratsastamaan sitä enemmän ilman että se kuumeni. Luokan toinen oli Katrin Bettenworth/Sachsenkönig (68,239%) ja kolmas Sabine Egbers/Limited Edition (67,642%).

Saksassa ratsastettu lyhyt GP on lähes sama kuin varsinainen GP-rata, siitä puuttuu ainoastaan laukkasiksakit. Yksi tärkeä etappi Emman ja Sini Spiritin uralla on nyt saavutettu. Ensimmäiset  GP-liikkeet on esitetty  kilparadalla, ja vielä hyvin tuloksin.

Kilpailujärjestäjän sivut: www.rv-herford-schwarzenmoor.de

Teksti: Team Sini Spirit
Emman ja tiimin kotisivut: http://www.sinispirit.fi/