Emma Kanerva kuudes Neumünsterin maailmancupissa

19.2.2023

Kouluratsastuksen maailmancupin osakilpailussa Neumünsterissä saatiin hyvä suomalaistulos, kun Emma Kanerva ja Greek Air sijoittuivat kuudenneksi tuloksella 78,540 prosenttia. Tulos lähenteli ratsukon ennätystulosta Grand Prix vapaaohjelmassa musiikilla, ja sijoitus on Kanervan paras maailmancupissa. Voittoon ratsasti Grand Prix´n voittaja, tanskalainen Nanna Skodborg Merrald uudella ratsullaan Blue Hors Zepter (86,060%).

Emma Kanerva ja Greek Air Herningin MM-kilpailujen areenalla. Kuva Hanna Heinonen.

 

Ratsukon vapaaohjelman alussa oli pientä haparointia, jonka vuoksi se jäi hieman musiikissa jälkeen. Kanerva sai ratsastettua musiikin kiinni, ja hevonen paransi suorittamistaan.

”Laukkaohjelmaan olen erittäin tyytyväinen. Ja lopun passage ja piaffe olivat erittäin hyvät. Ei meillä ole vielä montaa yli 78 prosentin tulosta. Ja kuudes sija on tähänastisen urani paras maailmancupeissa,” Kanerva totesi tyytyväisenä päiväänsä.

Ratsukon vapaaohjelma on ollut aiemmin käytössä Kanervan aiemmalla gp-hevosella, Sini Spiritillä. Kanerva muutti ohjelmaa vaativammaksi Greek Airille maailmancupin kautta varten.

”Siinä on vaikeampia linjoja, kuten (laukan)vaihtosarjat.”

Ratsukko kilpailee seuraavaksi kauden viimeisessä maailmancupin osakilpailussa s´Hertogenboschissa, Alankomaissa.

Tämän kauden päätavoite on ulkokauden Euroopan mestaruuskilpailu sekä hyvän tulostason pitäminen kansainvälisissä kilpailuissa. Jos koulujoukkue ei saa EM-kilpailuista paikkaa Pariisin olympialaisiin, hakee Kanerva sinne yksilöurheilijana olympiarankingin kautta.

Kanerva toinen gp-hevonen, Mist of Titanium teki myös tänään Neumünsterissä hyvän tuloksen, 72,823 prosenttia kansallisessa GP Specialissa ja sijoittui toiseksi.

Kanerva nousi Länsi-Euroopan liigassa 15. tilalle nyt, kun hänellä on pisteitä neljästä osakilpailusta. Ratsukko saa kilpailla sääntöjen mukaan kuudessa osakilpailussa, joista neljän parhaan tulos huomioidaan liigassa. Länsi-Euroopan liigan yhdeksän kärki saa paikan maailmancupin finaaliin, joka on tänä vuonna Omahassa, Yhdysvalloissa. Kanervalla on siis olemassa mahdollisuus myös päästä finaaliin. Maailmanlistalla Kanerva on 23. tilalla.

 

Tulokset 19.2.
Kansainvälinen kouluratsastus, CDI-W Neumünster, Saksa

FEI Dressage World Cup Grand Prix vapaaohjelma, lähti 15, sijoittui 8
1) Nanna Skodborg Merrald - Blue Hors Zepter, DEN 86,060%
2) Ingrid Klimke - Franziskus FRH, GER 84,710%
3) Kirsten Brouwer - Foundation, NED 82,050%
...6) Emma Kanerva - Greek Air, FIN 78,540%

Täydet tulokset:LINKKI


FEI DRESSAGE WORLD CUP™, Länsi-Euroopan liiga, 14 osakilpailua, neljä parasta pistettä lasketaan. Tilanne 9/11.

1) Isabell Werth, GER 74 p.
2) Ingrid Klimke, GER 72
3) Nanna Skodborg Marrald, DEN 69
…15) Emma Kanerva, FIN 34

Länsi-Euroopan liigan pistetilanne: LINKKI

FEI DRESSAGE WORLD CUP™, Länsi-Euroopan liiga, 14 osakilpailua
Jäljellä olevat osakilpailut:
23.-26.2. Göteborg, SWE
9.-12.3. ´s-Hertogenbosch, NED

FEI DRESSAGE WORLD CUP™ FINAL on Omahassa (USA) 4.-8.4.2023. Sinne pääsee Länsi-Euroopan liigan yhdeksän parasta ratsastajaa ja viime vuoden voittaja, Jessica von Bredow-Werndl.
Kanervalla on 34 pistettä 4 osakilpailusta ja hän on tällä hetkellä 15. tilalla. Stella Hagelstam (sijalla 18.) keräsi viime syksynä 25 pistettä Keski-Euroopan liigasta, mutta jäi loppuvuodesta äitiyslomalle.

Lisätty Emma Kanervan kommentit 19.2. klo 17.13.