Emma Kanervalla ja Sini Spiritillä hienot GP-startit

1.6.2010

Emma Kanerva otti hevosella Sini Spirit erittäin lupaavan lähdön tulevaan kauteen Braunschweigin kouluratsastuskilpailuissa Saksassa. Ratsukko sai uransa vasta toisessa kansainvälisellä tasolla ratsastetussa GP-ohjelmassa viideltä tuomarilta perjantaina yhteistulokseksi prosentin 62.936 %, mikä oikeutti 15. tilaan 23 lähtijän joukossa. GP vapaaohjelmassa eli kürissä ratsukko sai sunnuntaina hyvän tuloksen
64,9 %.

- Olen tähän päivään tosi tyytyväinen, koko ohjelma oli tasaisempi ja hevonen rennompi kuin perjantaina. Raviohjelma oli tosi hyvä, mutta vaihdoissa jokaisessa askeleessa tuli pieni virhe. Perjantaina molemmat sarjavaihdot menivät rikki ja yksi piaffi oli vähän huono. Sini Spirit vähän jännittää isoissa halleissa, mutta se oli täällä paljon edellistä kertaa rauhallisempi ja keskittyi hyvin tehtäviinsä, virheet olivat lähinnä omiani, Kanerva kertoi sunnuntaina puhelimitse tavoitettuna.

Emma ja Sini Spirit Braunschweigissa, kuva Team Sini Spirit.

Vasta 23-vuotias Kanerva on itse kouluttanut hevosensa Sini Spiritin GP-tasolle, jolle ratsukko nousi vasta viime syksynä, joten varaa tulostason parantamiseen on paljon. Hänen tukenaan Saksassa on huippuvalmentaja, olympiavoittaja Hubertus Schmidt, jonka luona Kanerva opiskelee saksalaista ratsuttajan tutkintoa samalla kun valmentautuu. Schmidt itse voitti Braunschweigissa GP vapaaohjelman ja otti GP:ssä sekä toisen että kolmannen sijan.

- Tämä on Emmalta erinomainen ja erittäin lupaava tulos, kun kyseessä on tuomareille vielä tuntematon ratsukko isoissa kansainvälisissä kilpailuissa, toteaa Suomen Ratsastajainliiton valmennuspäällikkö Aki Ylänne.

Ensi kesän EM-kilpailujen karsintarajan ylittämiseen tarvitaan yli 64 % tulos kahdessa eri kilpailussa kansainväliseltä O-tuomarilta. Kanerva sai Braunschweigissa kolmelta tuomarilta riittävän tuloksen, mutta heistä yksikään ei valitettavasti ollut O-tuomari.

Miltä ajatus EM-kisoista Windsorissa, Iso-Britanniassa elokuussa kuulostaa?

- Lähinnä tähtäimessäni on saada lisää kokemusta ja rutiinia kansainvälisissä kisoissa ja virheet pois. Totta kai EM-kisat ovat mielessä, mutta kvaalien kanssa voi tulla vähän kiire, Kanerva toteaa.

Seuraavan kerran Kanerva kilpailee kansainvälisillä areenoilla Hagenissa huhtikuun puolivälissä, nuorten ratsastajien GP:ssä.

Emma ja Sini Spirit Braunschweigissa verryttelyssä, kuva Team Sini Spirit.

Tuloksia CDI4* Braunschweig 12.-15.3.

Pe 13.3. Grand Prix, lähti 23, sijoittui 10
1) Leida Collins-Strijk / On Top, NED  71.404 %
2) Hubertus Schmidt / Prego, GER 68.298 %
3) Hubertus Schmidt / Larina-Hom, GER 68.255 %
…15) Emma Kanerva / Sini Spirit, FIN 62.936 %

Su 15.3. Grand Prix vapaaohjelma, lähti 9, sijoittui 9
1) Hubertus Schmidt / Prego, GER 74.550 %
2) Jane Gregory / Lucky Star, GBR 70.400 %
3) Anna-Katharina Lüttgen / Lamborghini, GER 68.950 %
…9) Emma Kanerva / Sini Spirit, FIN 64.900 %

Tulokset ja lähtölistat: http://www.loewenclassics.de/turnier09/ergebnisse/erg_index.htm
Kilpailujärjestäjän sivut: http://www.loewenclassics.de/
Ratsastajan kotisivut: http://www.sinispirit.fi